Haluatko saada ruoasta terveyshyödyt irti mahdollisimman tehokkaasti? Foxnews listasi ruokapareja, joita kannattaa syödä samalla aterialla terveysvaikutusten tehostamiseksi.
Yhdistä oikeat ruoat samalle aterialle, ja saat terveysvaikutukset tehostumaan.
Täysjyväviljat, sipuli ja valkosipuli
Vuonna 2010 tehty tutkimus osoitti, että sipulin ja valkosipulin yhdistäminen täysjyväviljojen kanssa kannattaa. Tutkimuksen mukaan sipulin yhdistäminen viljoihin edesauttoi raudan ja sinkin imeytymistä tehokkaasti.
Testaa:
Lisää esimerkiksi sipulia tai valkosipulia leipätaikinaan.
Tomaatti ja oliiviöljy
Oliiviöljy ja tomaatit ovat molemmat terveellisiä vaihtoehtoja lautaselle, mutta yhdistettynä niissä saattaa piillä enemmänkin terveysvaikutuksia. Vuonna 2000 tehdyn tutkimuksen mukaan oliiviöljy tehosti tomaattien sisältämien antioksidanttien aktiivisuutta.
Testaa:
Käytä oliiviöljyä salaatinkastikkeena
Ruusukaali ja oliiviöljy
Terveellinen ruusukaali sisältää muun muassa K-vitamiinia, joka rasvaliukoisena vitamiinina imeytyy parhaiten, kun se syödään aterialla, joka sisältää rasvaa.
Testaa:
Paahda ruusukaalia lorauksessa öljyä.
Lohi ja valkosipuli
Valkosipuli sopii hyvin rasvaisen lohen mausteeksi. Yhdessä nämä raaka-aineet saattavat myös alentaa sydänsairauksien riskiä. The American Journal of Nutrition testasi vuonna 1997, miten kalaöljyn ja valkosipulin nauttiminen vaikuttivat korkeasta kolesterolista kärsiviin. Tulokset olivat lupaavia, sillä tutkittavien kolesteroli aleni jopa kymmenellä prosentilla.
Testaa:
Paista lohimedaljonkin pannulla valkosipulin kanssa.
Vihreä tee ja mustapippuri
Vihreä tee sisältää runsaasti terveellisiä antioksidantteja, joista yksi, EGCG tehostaa aineenvaihduntaa ja saattaa myös suojata syövältä. Antioksidantin vaikutukset näyttävät tutkimusten mukaan tehostuvan, kun se saa rinnalleen mustapippurista löytyvää piperiiniä.
Testaa:
Tee marinadi vihreästä teestä, valkosipulista, inkivääristä ja mustapippurista.
Lähde: Foxnews