Ruotsalaiskemisti kertoo, miten popcornit pitäisi oikeasti valmistaa
Ruotsalaiskemisti neuvoo parhaan tavan valmistaa poppareita.
Popcornit ovat klassinen naposteltava esimerkiksi elokuvissa. Kotioloissa poppareista saa myös valmistettua helposti täydellisiä, vinkkaa ruotsalainen kemisti.
Kemistin popcornkurssi
Göteborgin työväenopistossa voi osallistua yli kolmen tunnin popcornkurssille kemisti Martin Porsön johdolla. Kurssin ideana on opettaa, miten popcornit saa aina onnistumaan kattilassa jyvistä valmistettuna.
– Se on todella yksinkertaista, kunhan sen tekee oikein, Martin Porsö kertoo Expressen-uutissivustolle.
Kemistillä on parikin tärkeää vinkkiä valmistukseen liittyen.
Viisi testijyvää kattilaan
Ensimmäiseksi kattilaan laitetaan kolme ruokalusikallista öljyä kuumenemaan.
Öljyn joukkoon lisätään jo tässä vaiheessa viisi popcornjyvää sekä teelusikallinen popcornsuolaa. Liesi pidetään keskilämmöllä ja kattilan päälle asetetaan kansi.
Kun kaikki viisi popcornjyvää ovat poksahtaneet, on öljy tarpeeksi kuumaa, ja voit lisätä loput jyvät (1 desilitra) kattilaan.
– Jos kaikki jyvät lisättäisiin jo alussa, kestäisi pitkään ennen kuin öljy olisi tarpeeksi kuumaa.
Sitten kattilaa ravistetaan kansi päällä ja laitetaan takaisin liedelle odottamaan jyvien poksahtamista. Lopuksi kansi otetaan pois, jotta ylimääräinen kosteus irtoaa popcorneista.
Suola jo öljyn sekaan kattilaan
Tärkeää on myös muistaa lisätä suolaa jo öljyn sekaan kattilaan.
Kemisti itse suosii niin sanottua popcornsuolaa, eli todella hienokiteistä suolaa. Sitä voi tehdä helposti itse jauhamalla hienoa merisuolaa morttelissa entistäkin hienommaksi.
– Kun suolan lisää jo öljyyn, se kattaa kaikki popcornit paremmin.
Katso myös video: Kaupan valmiit popparit Halpa vs. kallis -makutestissä
Lähde: Expressen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras