Nachopelti, nachovuoka, mättöpelti tai nachos supreme – rakkaalla mättöruoalla on monta hyvää nimeä. Nachopelti sopii mainiosti myös vaikka sohvaperunoiden jääkiekkokisakatsomoon!
Nachopelti on täydellinen viikonloppuherkku, jossa yhdistyvät nerokkaalla tavalla pääruoka sekä suolaiset herkut. Uunipellille kasattava nachoherkku on superhelppo valmistaa: tämä on ruokalaji, johon voit upottaa hyvällä omalla tunnolla myös valmiskastikkeita.
Klassinen nachopelti syntyy esimerkiksi nachoista, maustetusta jauhelihasta, tacokastikkeesta, kasviksista ja juustokastikkeesta tai juustosta – ehkä jopa molemmista. Nachopellin sisältöä voi tuunata kaikella, mitä jääkaapista löytyy –vain taivas ja omat herkku-unelmat ovat rajana!
Nachopelti jauhelihasta
400 g jauhelihaa
1 dl vettä
1 pss tacomausteseosta
1 pussi nachoja
Kasviksia, kuten paprikaa, jalapenoja, sipulia ja maissia
1 purkki tacokastiketta/salsakastiketta
1 purkki juustokastiketta ja/tai juustoa raastettuna
1. Paista jauheliha pannulla. Lisää 1 dl vettä ja tacomausteseos. Sekoita ja anna hetken muhia.
2. Levitä leivinpaperilla vuoratun, reunallisen uunipellin päälle nachot. Voit myös käyttää uunivuokaa.
3. Kaada päälle maustettu jauheliha ja ripottele päälle haluamiasi kasviksia. Viimeistele nachovuoka tacokastikkeella, juustokaastikkeella ja/tai juustoraasteella.
4. Kypsennä nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Syö sellaisenaan tai tarjoile lisäksi esimerkiksi salaattia, creme fraichea ja guacamolea.
***
Alla olevalla videolla Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman versio nachovuoasta.
1:30