Vesimelonia syödään usein sellaisenaan, mutta tuttu kesäinen hedelmä sopii erinomaisesti niin makeiden kuin suolaisten ruokien valmistukseen. Kokeile uusia valmistustapoja ja ylläty!
Vesimeloni sisältää yli 90 prosenttia vettä, mutta vain vähän kaloreita. Tämän vuoksi melonia voikin syödä huoletta. Kokeile valmistaa vesimelonia uusilla tavoilla!
Mausta suolalla
Vesimelonia tarjoillaan usein jälkiruokana, mutta se sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin. Kokeile maustaa vesimeloni suolalla, jolloin melonin maut pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Tarjoile vesimeloni egyptiläiseen tapaan fetajuuston kanssa.
Hurauta keitoksi
Vesimelonin voi hurauttaa raikkaaksi keitoksi tehosekoittimella. Tarjoile keitto kesäisenä alkupalana tai tapaksena snapsilasista.
Pakasta mehujäitä
Pakasta vesimelonin paloja, ja lisää niitä smoothieisiin tai juomien sekaan. Jäiset melonin palat antavat juomiin raikkautta. Kokeile myös leikata melonista haluamasi kokoisia paloja, ja pakasta ne tikkujen kanssa. Saat helposti kotitekoisia mehujäitä.
Grillaa lisukkeeksi
Vesimeloni ei ole ainoastaan kylmänä nautittava herkku, vaan se toimii hyvin myös grillattuna. Lämmin vesimeloni sopii erityisen hyvin hunajan ja limen kanssa tarjoiltuna, tai suolaisena versiona sipulin ja balsamicon seurana.
Lähteet: foodchannel.com, kasvikset.fi