Mehevä parsapiirakka on kevään takuuvarma hitti – tällä reseptillä et voi epäonnistua!
Keväinen parsapiirakka maistuu niin juhlissa, brunssilla kuin arkisella iltapalalla.
Kevään parsakausi on taas käynnistymässä, ja mikä olisikaan herkullisempi tapa juhlistaa kauden alkua kuin mehevä parsapiirakka. Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä piirakka pyöräytetään rasiassa myytävistä suloisista pikkuparsoista, jotka antavat piirakkaan herkullisen maun lisäksi kaunista ulkonäköä.
Jos kaipaat keveään piirakkaan lisää ruokaisuutta, se onnistuu helposti.
– Voit ripotella parsojen päälle myös rapeiksi paistettuja pekonipaloja, Jaakonen vinkkaa.
Hellapoliisin parsapiirakka
Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
½ l vettä
100 g pikkuparsaa
ripaus suolaa
3 dl kuohukermaa
2–3 munaa
100 g juustoraastetta
ripaus suolaa
Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon suola ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai käytä pitkänmallista irtopohjavuokaa. Esipaista pohjaa 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Kiehauta vesi ja lisää pikkuparsat ja ripaus suolaa. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta. Laita parsat piirasvuoan pohjalle.
Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää ripaus suolaa. Kaada neste parsojen päälle. Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät