Jos illanistujaisiin kaipaa suolaista naposteltavaa, kannattaa poimia ruokabloggaaja Hellapoliisin vuohenjuustopiiraan valmistamiseen.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee valmistamaan täydellisesti tarjottavaksi sopivaa vuohenjuustopiirasta niin hienoihin kuin arkisempiinkin juhliin. Suolainen vuohenjuusto sopii erityisen hyvin monien siiderien ja oluiden seuraksi.
– Vuohenjuustopiiras on tyylikäs tarjottava kaikkina vuodenaikoina. Mukavasti mausteinen piiras sopii mainiosti illanistujaisiin tarjottavaksi, Hellapoliisi kertoo.
Hellapoliisin vuohenjuustopiiras
8 annosta
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
1 valkosipulinkynsi
4 aurinkokuivattua tomaattia
5–10 vihreää oliivia
100 g Prosciutto kinkkua
150 g vuohenjuustoa
mustapippuria myllystä
paahdettu paprika ruokakermaa tai muuta maustettua ruokakermaa
2 munaa
Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija
on noin 24 cm.
Esipaista 200 –asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele esipaistetun pohjan päälle.
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja vihreät oliivit.
Paloittele kinkku ja vuohenjuusto.
Levitä ainekset piirasvuokaan. Sekoita kerma ja munat keskenään.
Kaada seos muiden ainesten päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on kypsä.
Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Resepti: Hellapoliisi