Hellapoliisin parsapiirakka
Parsapiiras kuuluu kevääseen! Tähän piirakkaan käytetään rasiaan pakattuja pikkuparsoja, jotka ovat omiaan erilaisten piirakoiden ja salaattien valmistuksessa. Vinkki: Voit ripotella parsojen päälle myös rapeiksi paistettuja pekonipaloja.
Pohja
- 100 g voita tai margariinia
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
Täyte
- ½ l vettä
- 100 g pikkuparsaa
- ripaus suolaa
- 3 dl kuohukermaa
- 2-3 munaa
- 100 g juustoraastetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon suola ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai käytä pitkänmallista irtopohjavuokaa. Esipaista pohjaa 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Kiehauta vesi ja lisää pikkuparsat ja ripaus suolaa. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta. Laita parsat piirasvuoan pohjalle.
Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää ripaus suolaa. Kaada neste parsojen päälle.
Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras