Hellapoliisin parsapiirakka

HellapoliisinparsapiirakkaÄLÄKÄYTÄ
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Parsapiiras kuuluu kevääseen! Tähän piirakkaan käytetään rasiaan pakattuja pikkuparsoja, jotka ovat omiaan erilaisten piirakoiden ja salaattien valmistuksessa. Vinkki: Voit ripotella parsojen päälle myös rapeiksi paistettuja pekonipaloja.

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • ½ l vettä
  • 100 g pikkuparsaa
  • ripaus suolaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2-3 munaa
  • 100 g juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon suola ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai käytä pitkänmallista irtopohjavuokaa. Esipaista pohjaa 225-asteessa noin 10 minuuttia.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuparsat ja ripaus suolaa. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta. Laita parsat piirasvuoan pohjalle.

Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää ripaus suolaa. Kaada neste parsojen päälle.

Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.



Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.