Michelin-ravintola sulkeutui Helsingissä – Kim Mikkola avaa nyt uudenlaisen ravintolan Tallinnaan
Helsingissä aiemmin Michelin-ravintolaa pyörittänyt keittiömestari Kim Mikkola asettuu nyt pysyvämmin Tallinnaan ja avaa kaupunkiin oman ravintolan.
Huippukokki Kim Mikkola avaa Tallinnaan izakaya-vaikutteisen ravintolan, yrityksen tiedotteessa kerrotaan. Kampai By Kim Mikkola avautuu maaliskuun alussa Tallinnan trendikkäällä Nobblesnerin alueella.
Kim Mikkola pyöritti aiemmin Helsingissä Michelin-ravintola Inaria. Inarin toiminta kuitenkin loppui viime syksynä, jonka jälkeen Mikkola on ollut mukana erilaisissa ravintolaprojekteissa.
– Matka alkoi viime vuoden lopulla Tallinnassa, joka osoittautui tavoitteidemme ja tiimimme osaamisen kannalta erittäin lupaavaksi alustaksi kehitykselle. Haluamme kokeilla uutta ja rikkoa sääntöjä. Tallinna kaupunkina tukee tätä tavoitetta loistavasti, Kim Mikkola kuvailee tiedotteessa.
Uusi ravintola tuttuihin tiloihin
Uusi ravintola Tallinnassa nojaa izakaya-tyyliseen elämykseen, jossa vieraat toivotetaan tervetulleiksi kuin isännän olohuoneeseen. Mikkola kertoo, ettei ole koskaan aiemmin suunnitellut ja toteuttanut samaan aikaan näin laajaa ja merkittävää ravintolaa.
Satokausikalenterin mukaan izakaya tarkoittaa japanilaista pubia, jossa on tarjolla erilaisten alkoholijuomien lisäksi monipuolisia ruoka-annoksia. Izakayoja on hyvin erilaisia aina edullisista ketjuravintoloista lähtien, mutta niitä kaikkia yhdistää rentous ja tunnelmallisuus.
Nobblessnerin ja Kampain tilat ovat Mikkolalle jo entuudestaan tuttuja, sillä kokki pyöritti siellä KIM x KAI -popup-ravintolaa vuoden 2022 loppupuolella. Nyt hetkellisestä projektista tulee kuitenkin pysyvämpi ratkaisu, kun Kampaille etsittiin uutta henkeä ja vetäjää. Ravintola Kampai on rakennettu vanhaan sukellusvenetehtaaseen.
Mikkolan mukaan ravintola Inarin tiimi jatkaa yhdessä myös uudessa ravintolassa Tallinnassa. Keittiötä johtaa Kim Päivästö, jonka luottoparina toimii ennen Inaria lukuisissa huippuravintoloissa työskennellyt Karoliina Jaakkola. Salista vastaa Inarissa sommelierina ja hovimestarina toiminut Ella Norwood.
Kotiruokaa korona-aikana ja kansainvälisiä esiintymisiä
Ennen Inarin perustamista Kim Mikkola työskenteli pitkään esimiestehtävissä tanskalaisessa huippuravintola Nomassa.
Mikkola pyörittää myös kansainvälistyvää kanahampurilaisista tunnettua KotKot-katuruokaketjua ja kotiruokaan keskittyvää Koti by Kim Mikkola -konseptia.
Lisäksi Mikkola on nähty kokkaamassa muun muassa Gordon Ramsayn ohjelmassa sekä Netflixin Somebody Feed Phil -ohjelman Helsinki-jaksossa.
Katso myös: Inarissa tehtiin vitosen kotiruokaa korona-aikana
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa