Amerikkalaistähti vieraili Helsingissä – erityisesti saunamakkara kirvoitti hersyvät naurut: "Onneksi se ei ollut mitään muuta"
Kansainvälisesti menestynyttä ruokaohjelmaa vuosia luotsannut Phil Rosenthal kuvasi ohjelman uudelle kaudelle jakson Suomessa.
Suursuosioon maailmalla noussut Netflix-sarja Somebody Feed Phil rantautui viidennellä kaudellaan myös Suomeen. Uuden kauden jaksot ilmestyivät katsottavaksi suoratoistopalveluun toukokuun lopulla.
Ohjelman juontaja ja luoja, Phil Rosenthal, on kiertänyt sarjan aikaisemmilla kausilla ympäri maailmaa maistelemassa eri maiden ja kaupunkien kulinaarisia elämyksiä. Rosenthal tunnetaan muun muassa Kaikki rakastavat Raymondia -sarjan luojana.
Suomessa Rosenthal pistettiin luonnollisesti maistamaan amerikkalaisen näkökulmasta hyvinkin eksoottisia makuja.
Eksoottista poroa ja kahviin dipattua leipäjuustoa
Sarjan fanit rakastavat Rosenthalin hyvin ilmekkäitä reaktioita erilaisten ruokien ja juomien maisteluun ja samankaltaisia eleitä nähtiin myös Helsingissä. Kauppatorilla paistettuihin muikkuihin törmännyt Rosenthal jopa julisti muikun Suomen uudeksi kansalliskalaksi.
Varsin onnelliselta mies vaikuttaa Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Marskus Hurskaisen isännöimänä kierrellessään Vanhaa kauppahallia.
Juustotiskillä miestä kehotetaan muun muassa kokeilemaan leipäjuuston dippaamista kahviin, mikä tuntuu erityisesti epäilyttävän Rosenthalia.
– En tiennyt, miltä minusta tuntui, kun hän käski kastamaan juuston kahviin, Rosenthal selittää jaksossa.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Maistettuun kerran mies päätyi kuitenkin tyytyväisenä dippaamaan juustoa kahviin uudemmankin kerran.
Rosenthalin mielenkiinnon herättivät erityisesti leikkeletarjotin, jossa tarjolla oli muun muassa poroa.
– Se muistuttaa italialaista bresaolaa, Rosenthal kehuu kylmäsavutettua poroa.
Kun miehelle tarjotaan viimeiseksi vielä karhua, reaktio on huvittavan hämmentynyt:
– Missä oikein olen?
Lohikeittoa Jasperin kanssa ja "epäilyttävää" saunamakkaraa
Rosenthal vierailee jaksossa myös näyttelijä Jasper Pääkkösen vieraana tämän omistamassa ravintola Löylyssä.
Pääkkönen tarjoilee vieraalle oman nimikkoannoksensa: kirjolohikeiton.
– Maku on aivan ilmiömäinen, Rosenthal kehuu.
Maanittelusta huolimatta Rosenthal ei uskaltaudu saunomaan ja pulahtamaan hyiseen mereen Löylyssä, mutta istuu jo seuraavassa kohtauksessa saunalautan lauteilla maistelemassa perisuomalaisia herkkuja, kuten karjalanpiirakkaa munavoilla.
Erityisesti Rosenthalia hämmensi "saunamakkara". Kun hän vihdoin näki, mistä saunamakkarassa on kyse, mies vaikutti silminnähden helpottuneelta.
– Onneksi se ei ollut mitään muuta, Rosenthal veistelee nauraen jaksossa.
Lisäksi Rosenthal nähdään jaksossa kokki Kim Mikkolan KotKot Chicken -ruokarekalla, kalassa Käärmesaaressa sekä kokki Sarah La Fountainin kanssa kahvilla Cafe Regattassa, kokki Sami Tallbergin kanssa metsässä keräämässä raaka-aineita, herkuttelemassa ravintola Finnjävelissä kokki Tommi Tuomisen kanssa "vihatuimpia suomalaisia ruokaruokia", maistelemassa kokki Helena Puolakan valmistelemaa, mielipiteitä jakavaa Vorschmack-annosta ravintola Savoyssa sekä nauttimassa grilliruoasta Teurastamolla sijaitsevassa B-Smokeryssa.
Varsin arvokasta kahviseuraa Rosenthal saa Lonnan saarelle, kun miehen seuraan liittyy itse pääministeri Sanna Marin.
Katso myös: Gordon Ramsay maistoi Huomenta Suomessa suomalaisia perinneruokia ja pöyristyi: "Hemmetin kauheaa"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"