Pauligin Taloustutkimuksella teettämästä texmextutkimuksesta selviää, millaisia täytteitä suomalaiset lappaavat tortillojensa väliin. Videolla texmexin suosiosta kertoo Pauligin Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaava johtaja Lenita Ingelin.
Helmikuussa uutisoitiin, että erilaiset texmexruoat ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan Pohjoismaissa. Suomessa texmexin ovat löytäneet erityisesti lapsiperheet sekä nuoret aikuiset. Pauligin Taloustutkimuksella teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan 55 prosenttia vastaajista kokee, että texmex tuo kaivattua vaihtelua syömiseen.
– Nuoret aikuiset ja lapsiperheet ovat innostuneet texmexistä, koska sitä on helppo tarjoilla ja varioida arjessa. Esimerkiksi tortillojen väliin voi sujauttaa lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Tortillat ovat suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittuja ne jo lapsiperheissä ovat, kertoo Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen.
Tutkimuksen suoritti Taloustutkimus Pauligin toimeksiannosta internet-paneelinsa avulla tammikuussa 2020. Tutkimukseen vastasi 1030 iältään 15–69-vuotiasta suomalaista. Tutkimukseen vastanneista 36 prosenttia mieltää texmexin viikonloppuruoaksi ja perjantaisin sitä syö 23 prosenttia.
Suosituimmat texmexruoat ovat Suomessa tortillat (82 %), nacho-lastut (42 %) ja tacot (34 %). Mieluisimpia täytteitä suomalaisten mielestä puolestaan ovat jauheliha, tomaatti, salaatti, juusto, salsa sekä sipuli.
Suosituimmat texmextäytteet: Jauheliha on tortillojen ykkönen
TÄYTE | SUOSIO % |
Jauheliha | 76 % |
Tomaatti | 74 % |
Salaatti | 71 % |
Juusto | 67 % |
Salsa | 61 % |
Sipuli | 61 % |
Kana | 55 % |
Kurkku | 53 % |
Valmiit mausteseokset | 51 % |
Pippurit | 49 % |
Guacamole | 38 % |
Ranskankerma | 38 % |
Jalapeno | 34 % |
Avokado | 31 % |
Pavut | 26 % |
Maissi | 19 % |
Ananas | 17 % |
Nyhtökaura | 10 % |
Kala | 3 % |
Muu vegaaninen proteiini/ lihan korvike | 3 % |
Hapankerma/ dippi | 2 % |
Chili | 1 % |
Muut | 5 % |
Ei osaa sanoa | 1 % |