Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruoka, jota suomalaiset nyt palvovat: "Kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittua se jo lapsiperheissä on"

nachot nachopelti tortilllat texmex
Shutterstock
Julkaistu 28.02.2020 17:30(Päivitetty 01.03.2020 13:38)
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Texmex on suomalaisten lapsiperheiden uusi suosikkiruoka. Asia selviää Pauligin Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta. Videolla texmexin suosiosta kertoo Pauligin Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaava johtaja Lenita Ingelin. 

Erilaiset texmexruoat ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan Pohjoismaissa. Suomessa texmexin ovat löytäneet erityisesti lapsiperheet sekä nuoret aikuiset. Joka kuudes suomalainen on lisännyt texmexruoan syömistä parin viime vuoden aikana.

"Tortillat ovat suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko"

Pauligin Taloustutkimuksella teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan 55 prosenttia vastaajista kokee, että texmex tuo kaivattua vaihtelua syömiseen. Texmexiin yhdistyvät suomalaisten mielikuvissa sosiaalisuus ja rento tunelma.

Texmex koetaan myös hyväksi alustaksi ruokahävikin ehkäisyyn: tutkimukseen vastanneista 13 prosenttia kertoo hyödyntävänsä yli jääneen ruoan texmexherkuissa.

– Nuoret aikuiset ja lapsiperheet ovat innostuneet texmexistä, koska sitä on helppo tarjoilla ja varioida arjessa. Esimerkiksi tortillojen väliin voi sujauttaa lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Tortillat ovat suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittuja ne jo lapsiperheissä ovat, kertoo Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen

Suomessa suosituin texmexbrändi on Santa Maria, joka on Pauligin omistuksessa. Suosituimmat texmexruoat ovat tutkimuksen mukaan tortillat, nacho-lastut ja tacot. Mieluisimpia täytteitä ovat suomalaisten mielestä puolestaan jauheliha, tomaatti, salaatti, juusto sekä salsa. 

Tutkimuksen suoritti Taloustutkimus Pauligin toimeksiannosta internet-paneelinsa avulla tammikuussa 2020. Tutkimukseen vastasi 1030 iältään 15–69-vuotiasta suomalaista. 

Miksi texmexruoasta innostutaan erityisesti lapsiperheissä ja mitä suomalaiset laittavat tortillojensa väliin? Katso videolta Pauligin Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaavan johtajan Lenita Ingelinin haastattelu. 

Lue myös: Pipsa Hurmerinta hehkuttaa suomalaiskaupoistakin löytyvää raaka-ainetta, josta et ehkä ole vielä kuullutkaan: Sopii täydellisesti tortillojen väliin!

*Juttua päivitetty kello 13.38: Lenita Ingelinin titteli korjattu ingressiin ja tekstiin.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka