Anun britakakussa on mahtava makupari mansikalle: "Äärettömän helppo tehdä"
Kesäinen britakakku tuunataan lemon curd -sitruunatahnalla ja kookoksella.
Huomenta Suomessa oltiin juhannustunnelmissa jo viime viikonloppuna. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro valmisti studiossa muun muassa suosittuja hölskypottuja.
– Hölskypotut ovat maailman helpoin lisuke grilliruoalle tai myös kalalle, Anu ylisti.
Britakakku uudella twistillä
Juhannuspöytään katetaan perinteisesti myös jotain makeaa. Monelle se tarkoittaa perinteistä mansikkakakkua, toisille kesän ehdoton ykkösleivonnainen on sen sijaan britakakku.
Anu vinkkasi Huomenta Suomessa hieman tuunatun britakakun ohjeen.
– Tuon uutta twistiä sitruunatahnalla ja kookoksella. Kookoslastuja olen laittanut ennen paistamista marengin päälle mantelilastujen sijaan.
Anun mukaan kookos ja sitruuna sopivat loistavasti mansikoiden kanssa yhteen. Näin britakakusta ei myöskään tule liian makeaa, kun sitruuna tuo herkkuun sopivasti raikkautta.
Kaiken kaikkiaan britakakku on simppeli kesäkakku – kunhan pohjia ei yliypsennä uunissa.
– Paistossa pitää olla tarkkana. Muuten se on äärettömän helppo tehdä.
Katso videolta vinkit britakakun valmistamiseen ja nappaa ohje: Sitruunainen mansikka-kookosbrita
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella