Mausteisten ruokien kanssa toimivat parhaiten yhteen hieman makeammat viinit, viiniasiantuntija muistuttaa.
Aasialainen ruoka on vakiinnuttanut paikkansa kotikeittiöissä, ja yhä useammissa perheissä kokeillaan rohkeasti uusia reseptejä. Vaikka aasialaiset raaka-aineet alkavat pikkuhiljaa tulla suomalaisille tutuiksi, ruoan ja viinin yhdistäminen on asia, joka tuottaa useimmille päänvaivaa.
Millainen viini aasialaiselle ruoalle kannattaa oikein valita?
– Aasialaisissa ruoissa on yleensä paljon mausteisuutta ja makua, minkä vuoksi viini saa olla hieman makea ja hedelmäinen, Meri Dow Vindirekt Finlandilta kertoo.
Tällainen viini kestää ruoan mausteisuutta.
"Toimivat monenlaisten ruokien kanssa"
Kun puhutaan viinin ja ruoan yhdistämisestä, monipuolisia roseeviinejä ei voida sivuuttaa.
– Ihmiset unohtavat usein, että roseeviinit ovat todella gastronomisia ja toimivat monenlaisten ruokien kanssa, Dow toteaa.
– Samppanjan sanotaan olevan juoma, joka toimii läpi aterian, mutta roseesamppanja toimii ihan kaiken kanssa, Dow lisää.
Roseeviinit sopivat erinomaisesti yhteen myös aasialaisten ruokien kanssa, kunhan pitää mielessä tärkeän nyrkkisäännön: Jos ruoassa on paljon mausteisuutta tai tulisuutta, viinistä tulisi löytyä myös makeutta.