Jos viiniasiantuntijan tulisi valita yksi viini, jota hän suosittelee aina pitämään varastossa, se olisi Chiantia.
Sommelier Antti Uusitalon mukaan Keski-Italiassa, Toscanan alueella tuotettava Chianti on todella monipuolinen ruokaviini, joka sopii yhteen yllättävän monen ruoan kanssa. Uusitalon mukaan Italiassa Chiantia tarjoillaan niin kalan, tuhtien patojen kuin antipastojenkin kumppanina.
– Jos pitäisi valita yksi viinipullo, jota kotona kannattaa aina pitää varastossa, sen pitäisi olla Chiantia, Uusitalo toteaa.
Chiantissa rehdin miehisiä piirteitä
Uusitalon mukaan tyypillisesti sangiovese-rypäleestä valmistettavasta Chiantista tekee erinomaisen ruokaviinin sen luonnollinen hapokkuus.
Toisin kuin eleganteiksi ja keveiksi kuvaillut pinot noir -viinit, Chiantit ovat Uusitalon mukaan luonteeltaan miehisempiä.
LUE LISÄÄ PINOT NOIR _VIINEISTÄ: Sommelier paljastaa lempiviininsä – toimii yhteen lähes kaikkien ruokien kanssa: "Ehdoton valinta"
– Chiantia voisi kuvailla rehdiksi italialaiseksi maamieheksi, joka tulee toimeen kaikkien kyläläisten kanssa.