Muistatko vielä Kati Napan kokkailut? Tällaista ruokaa televisiossa tehtiin yli 30 vuotta sitten
Huomenta Suomi täyttää tällä viikolla 35 vuotta. Sen kunniaksi maanantain lähetyksessä katseltiin vanhoja ruokasisältöjä ohjelman ensimmäisiltä vuosilta.
Muistatko vielä kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Napan ruoanlaittotuokiot Huomenta Suomessa? Jo edesmennyt Kati Nappa valisti kansaa ja edisti ruokakulttuuria televisiossa vuosien ajan.
35 vuotta täyttävässä Huomenta Suomessa otettiin maanantaina katsaus ohjelman ensimmäisten vuosien ruokasisältöihin. 1990-luvun taitteessa ohjelmassa käsiteltiin muun muassa hapankaalia, leipäkoneita ja perinneruoka lipeäkalaa.
– Heräsi eilen kysymys, että pitääkö nykyajan lapset ja nuoret pakottaa syömään lipeäkalaa? Nappa pohti vuoden 1989 lähetyksessä
Harri Holkerin silakkakommentit kohauttivat
Retrokatsauksessa nähtiin myös pätkä vuodelta 1991, kun silloinen pääministeri Harri Holkeri vieraili Kati Napan studiokeittiössä.
Holkeri valmisti Napan kanssa rakastamiaan paistettuja silakoita.
– Tässä on Itämeren herkku, Itämeren silli, Holkeri esitteli ylpeänä.
Vuotta aiemmin pääministeri Holkeri oli kohauttanut kansaa laman alla kehottamalla vaihtamaan kalliit sisäfileet edulliseen ja maukkaaseen silakkaan.
Huomenta Suomen klipissä pääministeri Holkeri kaataa lasista silakoiden päälle melkoisen määrän suolaa.
– Minä olen niitä vanhan kansan ihmisiä, jotka käyttää reilusti suolaa. Jotkut sanovat, ettei sitä pitäisi niin kauheasti käyttää.
Katso jutun yllä olevalta videolta vanhoja ruokapätkiä Huomenta Suomesta.
Lue myös: Saako piparitaikinaa syödä raakana?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"