Huomenta Suomi täyttää tällä viikolla 35 vuotta. Sen kunniaksi maanantain lähetyksessä katseltiin vanhoja ruokasisältöjä ohjelman ensimmäisiltä vuosilta.
Muistatko vielä kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Kati Napan ruoanlaittotuokiot Huomenta Suomessa? Jo edesmennyt Kati Nappa valisti kansaa ja edisti ruokakulttuuria televisiossa vuosien ajan.
35 vuotta täyttävässä Huomenta Suomessa otettiin maanantaina katsaus ohjelman ensimmäisten vuosien ruokasisältöihin. 1990-luvun taitteessa ohjelmassa käsiteltiin muun muassa hapankaalia, leipäkoneita ja perinneruoka lipeäkalaa.
– Heräsi eilen kysymys, että pitääkö nykyajan lapset ja nuoret pakottaa syömään lipeäkalaa? Nappa pohti vuoden 1989 lähetyksessä
Lue myös: Tarkkana suklaaostoksilla! Huomasitko tämän konvehtirasioista?
Harri Holkerin silakkakommentit kohauttivat
Retrokatsauksessa nähtiin myös pätkä vuodelta 1991, kun silloinen pääministeri Harri Holkeri vieraili Kati Napan studiokeittiössä.
Holkeri valmisti Napan kanssa rakastamiaan paistettuja silakoita.
– Tässä on Itämeren herkku, Itämeren silli, Holkeri esitteli ylpeänä.
Vuotta aiemmin pääministeri Holkeri oli kohauttanut kansaa laman alla kehottamalla vaihtamaan kalliit sisäfileet edulliseen ja maukkaaseen silakkaan.
Huomenta Suomen klipissä pääministeri Holkeri kaataa lasista silakoiden päälle melkoisen määrän suolaa.
– Minä olen niitä vanhan kansan ihmisiä, jotka käyttää reilusti suolaa. Jotkut sanovat, ettei sitä pitäisi niin kauheasti käyttää.