Muistatko vielä tämän hittijälkkärin? Näyttävä kakku sopii myös kevään juhlapöytään: "Miten helppoa!"
Kääretorttuviipaleista koottava leivonnainen kätkee tässä reseptissä sisäänsä raikkaan mangotäytteen.
Kevään juhlakausi käynnistyy pian, mikä tarkoittaa samalla sitä, että kepeille ja herkullisille kakuille on taas kysyntää!
Täytekakkujen ja muiden leivonnaisten rinnalle sopii erinomaisesti klassikkoleivonnainen charlotte russe. Tämän kotitaloustunneiltakin tutun leivonnaisen kehitti 1700-luvulla ranskalainen keittiömestari Antonin Carême Venäjän tsaari Aleksanteri I:n kunniaksi. Vaikka resepti on vanha, toimii se kahvipöydissä erinomaisesti vielä tänäkin päivänä.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä leivonnainen täytetään raikkaalla mangotäytteellä.
– Helppotekoinen mango-charlotte on ihastuttava kakku, joka ei vaadi erikseen koristeluja. Miten helppoa! Jaakonen kertoo.
Halutessaan kumottavan leivonnaisen voi koristella esimerkiksi kermavaahdolla ja mangoviipaleilla.
Mango-charlotte (12 annosta)
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g mansikkamarmeladia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustettua rahkaa, sitruuna
1 tl vaniljasokeria
2–3 dl mangososetta, sokeroimaton
½–3/4 dl sokeria
½ sitruunan puristettu mehu tai ½ dl vettä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkamarmeladi ja käännä tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta tasakokoisia ohuehkoja viipaleita.
Vuoraa pyöreä salaattikulho tai leivontakulho reilun kokoisilla kelmun paloilla siten, että kelmut tulevat vuoan reunojen yli. Lado kääretorttuviipaleet vieretysten vuokaan siten, että ne ylettyvät tasaisesti reunoille asti.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunan makuinen rahka, vaniljasokeri ja mangosose. Tarkista maku. Lisää sokeria maun mukaan.
Kiehauta sitruunanmehu mikroaaltouunissa juomalasissa tai pienessä kasarissa ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet. Sekoita. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kääretorttuviipaleiden päälle ja laita kelmu suojaksi. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi. Tarjoa!
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku