Klassikkoleivonnaiset, tuulihatut, maistuvat mihin aikaan vuodesta tahansa. Tässä Hellapoliisin reseptissä suloiset leivonnaiset kuorrutetaan ystävänpäivän kunniaksi kauniin vaaleanpunaisella kuorrutteella.
Tuulihatut ovat retroherkkuja parhaimmillaan. Nämä pienet leivonnaiset voit täyttää mielesi mukaan niin makealla kuin suolaisella täytteellä.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä ystävänpäiväksi sopivat leivonnaiset täytetään makealla mansikkamarmeladilla tai kermavaahdolla ja kuorrutetaan mansikanmakuisella tomusokerikuorrutteella.
Kaikille niille, joita tuulihattujen valmistus jännittää, Jaakosella on tärkeä vinkki.
KOKEILE MYÖS: Vastustamaton ystävänpäiväherkku! Mansikkainen banoffee tyydyttää taatusti makeannälän
– Tuulihatut onnistuvat varmasti, kunhan malttaa sekoittaa seosta voimakkaasti jauhojen lisäämisen jälkeen niin kauan, että se irtoaa kattilan reunoilta ja muuttuu pallomaiseksi, Jaakonen opastaa.
– Ja tuulihatut tietysti kuumaan uuniin.
Mansikkaiset tuulihatut (20 kpl)
1 ½ dl vettä
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa
Täyte:
½ dl mansikkamarmeladia TAI 1 dl kermavaahtoa + 1 rkl sokeria
Pinnalle:
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1–2 rkl vettä tai sitruunamehua
Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan. Sulata puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti kovalla lämmöllä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia nokareita. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Pursota vadelmamarmeladi tai vaahdotettu ja sokerilla maustettu kermavaahto tuulihattujen sisälle. Mikäli et halua halkaista tuulihattuja, pursota teräväpäisellä tyllalla pohjan kautta. Valmista kuorrute.
Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai sitruunamehua, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
Lusikoi kuorrutetta tuulihatuille. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
***
0:42