Muka sama tuote kuin mainoskuvassa? Taco Bell haastettiin oikeuteen

Pikaruokaketjujen hampurilaiset vastakkain – vertailussa Suomen kolme suurta: McDonald’s, Hesburger ja Burger King 6:09 Pikaruokaketjujen hampurilaiset vastakkain – vertailussa Suomen kolme suurta: McDonald’s, Hesburger ja Burger King
KATSO MYÖS: Mainoskuva vs. todellisuus: Testasimme, miltä pikaruokaravintoloiden hampurilaiset oikeasti näyttävät – vertaile itse.

Pikaruokaketju Taco Bell haastettiin Yhdysvalloissa oikeuteen väitetysti harhaanjohtavien mainoskuvien vuoksi. 

Tyytymätön asiakas on nostanut ryhmäkanteen pikaruokaketju Taco Bellia vastaan Yhdysvalloissa, kertoo muun muassa Forbes. Oikeusjutun vireille pannut Frank Siragusa kokee tacoketjun johtavan asiakkaita harhaan tiettyjen ruokien mainoskuvilla.

Siragusan mukaan mainoskuvissa yliarvioidaan naudanlihan ja muiden täytteiden määrä ja kuvat antavat ymmärtää, että täytteitä olisi tuplasi todellisuuteen verrattuna. 

Julkiset oikeusasiakirjat ovat puhuttaneet sosiaalisessa mediassa ja aiheen nosti esiin muun muass asianajaja Rob Freund. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kanne koskee tuotteita Crunchwrap Supreme, Grande Crunchwrap, Vegan Crunchwrap, Mexican Pizza ja Veggie Mexican Pizza. Kanteessa todetaan mainoskuvien edustavan epäreilua ja petollista kaupankäyntiä.

Kantaja: Pienituloisia johdetaan harhaan

Kanteen nostaneen Frank Siragusan mukaan asia on erityisen huolestuttava inflaation vuoksi, sillä pienituloiset asiakkaat valitsevat nyt Taco Bellin suurten annoskokojen toivossa.

Ryhmäkanteeseen voivat osallistua kaikki, jotka ovat ostaneet kanteessa mainittuja tuotteita New Yorkissa sijaitsevista Taco Bell -ravintoloista heinäkuun lopun 2020 jälkeen. 

Siragusa toivoo käräjäoikeudelta päätöstä, joka estäisi tuotteiden myynnin harhaanjohtavilla mainoskuvilla. Lisäksi kanteessa vaaditaan pikaruokaketjulta kompensaatiota tuotteita ostaneille asiakkaille. 

Taco Bell tähtäsi oikeuteen tacotiistai-termin takia

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Siragusa asianajajineen puuttuu pikaruokaketjujen mainontaan. Reutersin mukaan oikeudessa on yhä vireillä viime vuonna nostettu kanne McDonald'sia ja Wendy'sia vastaan.

Forbesin mukaan Taco Bell itse on sen sijaan uhkaillut isolla oikeusjutulla kilpailevaa Taco John's -ketjua. Taco John's teki termistä tacotiistai oman tavaramerkkinsä, mutta Taco Bell ei tätä sulattanut. Taco Bellin mukaan tacotiistain tulisi olla kaikille käytettävissä oleva ilmaisu. 

Taco Bellin uhkailu kantoi lopulta hedelmää ja Taco John's luopui tavaramerkistä taannoin. Yhtiö ei halunnut käyttää miljoonia dollareita asianajajiin puolustaakseen tavaramerkkiään.

Lähteet: Forbes, Reuters

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat