Helppo aamiaismunakas syntyy mikrossa kätevästi mukissa valmistettuna.
Tämä mikromunakas on kiireisen aamun pelastus: sen kypsentämiseen menee nimittäin vain hieman yli minuutin verran aikaa. Resepti on peräisin Leslie Bilderbackin Mug Meals -kirjasta, jossa esitellään erilaisia helppoja mukissa valmistuvia ruokia.
Omeletissa voit käyttää joko kuivattua timjamia tai sitten provencen yrtit -yrttisekoitusta.
Nopea mikromunakas
Voit tehdä munakkaasta erilaisia variaatioita. Voit esimerkiksi lisätä voin ja sipulin joukkoon noin puoli desilitraa pilkottuja sieniä. Myös juustolaatua voit vaihdella: kokeile välillä fetaa, vuohenjuustoa tai vaikka sinihomejuustoa. Omeletti on loistava tapa hyödyntää jääkaapin jämäjuustot.
Ainekset:
1 rkl voita (mieluiten suolaamatonta)
(1 rkl hienoksi pilkottua vihersipulia/kevätsipulia)
1/4 tl kuivattua provencen yrttisekoitusta tai timjamia
1 rkl täysmaitoa/kermaa
2 isoa kananmunaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
hieman yli 1 dl juustoraastetta
Yhdistä mukissa voi, kevätsipuli/vihersipuli ja yrtit. Laita mikroon 15 sekunniksi tai kunnes voi on sulanut. Lisää maito/kerma ja munat joukkoon ja vatkaa vaahtomaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vielä suola, pippuri ja juustoraaste. Laita kypsymään mikroon minuutiksi, kunnes munakas on sopivan kiinteää. Nauti heti!