Väsyttääkö? Eikö huvita kokata? Ei hätää: tämä proteiinipitoinen munaherkku syntyy melkein itsestään.
Aina ei huvita tai jaksa kokata, mutta onneksi keittiössä voi välillä myös oikaista. Mikromunakas on jokaisen kiireisen kotikokin pelastus!
Mikromunakkaan voi valmistaa mukissa tai laakeassa mikronkestävässä astiassa. Mikä parasta, mikro munakas syntyy kädenkäänteessä ja sen valmistamisessa onnistuu taatusti kokemattomampi kotikokkikin.
VINKKI: Valmista mikromunakkaasta vauvojen versio – se on täydellistä sormiruokaa! Vauvan mikromunakkaaseen tarvitset yhden kananmunan, ruokalusikallisen vauvasi ruokavalioon sopivaa maitoa ja ruokalusikallisen haluamiasi lisukkeita (paprika, tomaatti, tms.)
Nopea mikromunakas
Voit tehdä munakkaasta erilaisia variaatioita. Voit esimerkiksi lisätä voin ja sipulin joukkoon noin puoli desilitraa pilkottuja sieniä. Myös juustolaatua voit vaihdella: kokeile välillä fetaa, vuohenjuustoa tai vaikka sinihomejuustoa. Omeletti on loistava tapa hyödyntää jääkaapin jämäjuustot.
Ainekset:
1 rkl voita (mieluiten suolaamatonta)
(1 rkl hienoksi pilkottua vihersipulia/kevätsipulia)
1/4 tl kuivattua provencen yrttisekoitusta tai timjamia
1 rkl täysmaitoa/kermaa
2 isoa kananmunaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl juustoraastetta
Yhdistä mukissa voi, kevätsipuli/vihersipuli ja yrtit. Laita mikroon 15 sekunniksi tai kunnes voi on sulanut. Lisää maito/kerma ja munat joukkoon ja vatkaa vaahtomaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vielä suola, pippuri ja juustoraaste. Laita kypsymään mikroon minuutiksi, kunnes munakas on sopivan kiinteää. Nauti heti!
Tämä resepti on peräisin Leslie Bilderbackin Mug Meals -kirjasta, jossa esitellään erilaisia helppoja mukissa valmistuvia ruokia.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.