Yleensä omeletti on totuttu paistamaan pannulla, mutta se onnistuu myös hyvin uunissa.
Uunissa kypsennetty munakas valmistuu hitaammin kuin pannulla, mutta se pysyy usein mehevämpänä kuin pannulla paistettu. Omeletti kypsyy uunissa kuin itsestään – ja munakkaan paistuessa saa hoidettua muita askareita. Tällä helpolla ohjeella valmistat herkullisen uunissa kypsennetyn kasvismunakkaan.
Kasvisomeletti uunissa
6 kanamunaa
1,2 dl maitoa
¼ tl suolaa
ripaus jauhettua pippuria
ripaus valkosipulimaustetta
ripaus chilimaustetta
2,5 dl parsakaalia
1 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
Lisukkeeksi:
cheddarjuustoa
tomaattia
sipulia
persiljaa
Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet. Vispaa, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
Lisää parsakaali, viipaloitu paprika, sipuli ja valkosipuli.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Omeletti on valmis kun munat ovat hyytyneet. Paiston loppuvaiheessa ripottele omeletin pinnalle cheddarraaste, jotta se sulaa.
Koristele pilkotulla tomaatilla, sipulilla ja persiljalla.
Nauti lämpimänä!
Osittainen lähde: Diethood