Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pyttipannu poronkäristyksestä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos käytät esikeitettyjä, pakastettuja perunakuutioita, tämä on oikeaa pikaruokaa. Voit myös käyttää kylmiä, keitettyjä ja kuutioituja perunoita, jotka lämmität mikrossa tai tavallisessa uunissa ennen kuin sekoitat ne lihan ja sipulin kanssa.

Ainekset

  • Neljälle
  • 2 pkt pakastettua poronkäristystä à 240 g
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 500 g pakastettuja perunakuutioita
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • persiljaa
  • raastettua piparjuurta
  • 4 munankeltuaista
  • ranskalaista, makeuttamatonta sinappia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli. Paista poronkäristys ja sipuli. Poronkäristyksen pitää saada väriä, mutta älä paista sitä kovaksi ja rapeaksi. Tiputtele päälle soijaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä perunat vadilla mikrossa, noin 8 minuuttia. Perunat ovat esikeitettyjä ja niiden tarvitsee vain lämmetä. Suolaa ja pippuroi.

3. Sekoita poronkäristys ja perunat. Anna kaiken lämmetä täysin. Ripottele päälle persiljaa.

4. Tarjoile raastetun piparjuuren ja sinapin kera, asettele jokaiselle aterioijalle lisäksi raaka munankeltuainen esimerkiksi munakuppiin tai munankuoren puolikkaaseen.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu