Pyttipannu poronkäristyksestä
Jos käytät esikeitettyjä, pakastettuja perunakuutioita, tämä on oikeaa pikaruokaa. Voit myös käyttää kylmiä, keitettyjä ja kuutioituja perunoita, jotka lämmität mikrossa tai tavallisessa uunissa ennen kuin sekoitat ne lihan ja sipulin kanssa.
Ainekset
- Neljälle
- 2 pkt pakastettua poronkäristystä à 240 g
- 1 iso keltasipuli
- 1 rkl voita paistamiseen
- 500 g pakastettuja perunakuutioita
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- persiljaa
- raastettua piparjuurta
- 4 munankeltuaista
- ranskalaista, makeuttamatonta sinappia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Paista poronkäristys ja sipuli. Poronkäristyksen pitää saada väriä, mutta älä paista sitä kovaksi ja rapeaksi. Tiputtele päälle soijaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lämmitä perunat vadilla mikrossa, noin 8 minuuttia. Perunat ovat esikeitettyjä ja niiden tarvitsee vain lämmetä. Suolaa ja pippuroi.
3. Sekoita poronkäristys ja perunat. Anna kaiken lämmetä täysin. Ripottele päälle persiljaa.
4. Tarjoile raastetun piparjuuren ja sinapin kera, asettele jokaiselle aterioijalle lisäksi raaka munankeltuainen esimerkiksi munakuppiin tai munankuoren puolikkaaseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi