Bulgur-otto hunajapaistettujen juuresten kera

Tässä sitruunan happamuus kohtaa hienosti makeat kasvikset. Tämä on todellinen jännittävien makujen elämys. Bulgur sopii hyvin risoton lailla keitettäväksi, kuten kaikki ryynit, joilla on 15-20 minuutin keittoaika.

Neljälle

  • 4 dl bulguria
  • 8 dl lientä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita
  • 1 pieni lanttu
  • 1-2 isoa porkkanaa
  • 1 pieni juuriselleri
  • 3 rkl hunajaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • neutraalia öljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset. Pirskottele öljyä uuninkestävän vuoan pohjalle ja lisää juureskuutiot. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää hunaja, kun n. 10 minuuttia paistoajasta on jäljellä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ne yhdessä bulgurin kanssa syvässä, suuressa kattilassa. Kaada päälle 4 dl lientä ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää lientä silloin tällöin. Kun ryynit ovat pehmenneet, ne ovat valmiita. Kääntele lopuksi mukaan juustoraaste ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

3. Tarjoile raastetun sitruunankuoren (vain ohut, keltainen osa) sekä hunajapaistettujen juuresten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!