Bulgur-otto hunajapaistettujen juuresten kera
Tässä sitruunan happamuus kohtaa hienosti makeat kasvikset. Tämä on todellinen jännittävien makujen elämys. Bulgur sopii hyvin risoton lailla keitettäväksi, kuten kaikki ryynit, joilla on 15-20 minuutin keittoaika.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl bulguria
- 8 dl lientä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- voita
- 1 pieni lanttu
- 1-2 isoa porkkanaa
- 1 pieni juuriselleri
- 3 rkl hunajaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- neutraalia öljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset. Pirskottele öljyä uuninkestävän vuoan pohjalle ja lisää juureskuutiot. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää hunaja, kun n. 10 minuuttia paistoajasta on jäljellä.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ne yhdessä bulgurin kanssa syvässä, suuressa kattilassa. Kaada päälle 4 dl lientä ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää lientä silloin tällöin. Kun ryynit ovat pehmenneet, ne ovat valmiita. Kääntele lopuksi mukaan juustoraaste ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
3. Tarjoile raastetun sitruunankuoren (vain ohut, keltainen osa) sekä hunajapaistettujen juuresten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka