Jauhelihaa voi pakastaa, mutta kuinka kauan tuote säilyy hyvänä kotipakastimessa?
Huomenta Suomessa keskusteltiin torstaina erilaisten raaka-aineiden säilönnästä.
Marttaliiton asiantuntija Niina Silanderin mukaan säilöntä ja omavaraisuus ovat trendejä, jotka toistuvat vuodesta toiseen.
– Joka kesä ja syksy meiltä kysytään paljon säilönnästä ja mielellään neuvomme.
Silander antoi lähetyksessä vinkit muun muassa mansikoiden pakastamiseen.
Lue myös: Mansikoiden pakastus: Tarvitseeko joukkoon lisätä sokeria?
Puheenaiheeksi nousi myös erilaisten lihojen pakastus ja niiden säilyvyys pakastimessa. Lihan säilyvyyteen pakkasessa vaikuttaa muun muassa sen rasvapitoisuus.
– Rasvan määrä vaikuttaa säilyvyyteen kaikista eniten. Toinen asia on, että jos liha on jauhettu, bakteerit ovat siinä pinnassa. Silloin, kun liha jauhetaan, rikotaan myös lihan rakenne. Silloin säilyvyys heikentyy.