Monella on kananmunan keittämiseen oma kikkansa, mutta oletko tiennyt, kuinka kananmuna oikeasti kuuluu keittää, jotta lopputulos olisi oppikirjan mukaan täydellinen?
Kananmunan keittämisessä on tärkeää pitää mielessä, että täydellisen keitetyn kananmunan kohdalla keittämisessä on olemassa kaksi erilaista tavoitetta: löysä ja kova muna. Optimaalinen keittoaika määräytyy sen mukaan, kumpaa näistä tavoitteista tavoitellaan.
Täydellisen kovan kananmunan salaisuus
Mirror-lehti kertoo, että paras tapa valmistaa kovaksi keitetty muna on laskea se ensin 30 sekunnin ajaksi kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen keitinveteen tulee lisätä jäitä, jotta sen lämpötila laskisi nopeasti. Seuraavaksi vettä kuumennetaan jälleen kiehumispisteeseen saakka, ja tämän jälkeen keittämistä jatketaan 11 minuutin ajan tasan 88 asteessa.
Lähde: Mirror