Pidätkö kananmunistasi kivikovina vai juoksevina? Havainnollinen kuva osoittaa yksinkertaisesti sen, minkälaisella minuuttimäärällä tulee minkäkinlainen keittotulos. Enää ei tarvitse arvailla.
Kananmunien keittäminen kuulostaa yksinkertaiselta toimenpiteeltä, mutta itse kokkia ja kutakin syöjää miellyttävän, täydellisen lopputuloksen varmistaminen ei ole aina itsestäänselvyys.
Kananmunat keittyvät helposti liian koviksi tai sitten ne jäävät liian pehmeiksi. Useimmilla kananmunien ystävillä on tarkka mieltymys kypsyysasteen suhteen ja lopputuloksen soisi olevan jokaisella keittokerralla sama.
Anna veden kiehahtaa ja ota sitten kattila pois liedeltä
No Recipes -blogin tekemästä kuvasta selviää, miltä kananmunat näyttävät sisältä 2–10 minuutin kypsyttämisen jälkeen. Kyseiset kananmunat on keitetty niin, että ne on laitettu ensin jääkaappikylminä kylmään veteen, sitten vesi on kiehautettu ja kattila otettu pois keittolevyltä. Minuutit viittaavat siis kypsymisaikaan kiehumispisteen jälkeen.
Lähde: Daily Mail, No Recipes
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.