Näin "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolat huijaavat – oletko huomannut?
"Syö niin paljon kuin haluat" -tarjoukset kuulostavat lähes liian hyviltä ollakseen totta; saat samaan rahaan hakea noutopöydästä niin monta kierrosta ruokaa kuin haluat. Mutta miten on mahdollista, että tämä on ravintoloille kannattavaa?
Kurkista, miltä Viking Linen buffetissa oikein näyttää.
Business Insider-sivusto otti selvää, mihin buffetravintoloiden liikeidea oikein perustuu. Ravintoloiden parissa yli 25 vuotta työskennelleen analyytikko Bonnie Riggsin mukaan näiden ravintoloiden perusidea on sama kuin muillakin; saada asiakkaat astumaan ovesta sisään.
Kalliit ruokalajit eivät mahdu lautaselle
Itsepalvelu on asia, jonka avulla nämä ravintolat säästävät hyvinkin paljon rahaa. Tarjoilijoita ei tarvita, sillä asiakkaat hakevat itse omat ruokansa ja korjaavat pois omat jälkensä.
Toinen keino, jolla ravintolat pyrkivät säästämään kuluissa, on asettelu. Katso vaikka seuraavalla kerralla ruokalinjastoa.
Huomaatko, kuinka riisit, pastat ja muut lisukkeet on aseteltu linjastoon heti ensimmäiseksi?
– Joten ennen kuin pääset kalliimpien tuotteiden luokse, lautasesi on jo täysi, Riggs selittää.
LUE MYÖS: "Punaisen lihan suosio on laskenut" – tällaiset ruoat ovat lounasruokailijoiden uusia suosikkeja
Lautanen täyttyy nopeasti myös sen vuoksi, että monet buffet-ravintolat käyttävät tavallista pienempiä lautasia. Ei varmasti tule myöskään yllätyksenä, että noutopöydissä käytetään lähes poikkeuksetta edullisimpia proteiininlähteitä, kuten halvempia ruhonosia. Sisäfileetä et tule koskaan näissä ravintoloissa näkemään.
Joissain buffet-ravintoloissa tarjolla kalliimpia tuotteita, kuten rapuja. Näissä ravintoloissa asiakkaat joutuvat kuitenkin todennäköisesti maksamaan ylimääräistä tuotteista, kuten virvokkeista.
Lähde: BusinessInsider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku