Perinteisesti kinkku kuorrutetaan sinappihunnulla. Poimi vinkit siihen, kuinka teet itse klassisen sinappikuorrutuksen joulukinkulle!
Tiia Koskimiehen Syksystä jouluun – joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva) esittelee perinteisen sinappikuorrutuksen reseptin. Kokeile!
Perinteinen sinappikuorrutus
6 rkl makeaa sinappia
2 keltuaista
2–3 rkl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl ruoko- tai fariinisokeria
kokonaisia neilikoita koristeluun
(sokerikuorrutetta koristeluun)
Sekoita kuorrutusaineet hyvin keskenään ja sivele tasaisesti kinkun pinnalle, josta on poistettu kamara ja enin rasva. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Jäähtyneen sinappikuorrutuksen voi vielä koristella sokerikuorrutuksella mielensä mukaan. Kinkun pintaan voi kirjoittaa esimerkiksi toivotuksen.
Tiia Koskimies: Syksystä jouluun – joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva)
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.