Joulukinkun kuorrutus – mausteinen glaseerauskastike
Tee joulukinkulle vaihteeksi mausteinen glaseeraus perinteisen kuorrutuksen sijaan. Tämä glaseerauskastike valmistuu helposti ja maistuu joululta!
Ainekset
- ½ dl hunajaa
- ½ dl tummaa siirappia
- 1 appelsiinin kuori + mehu
- 5 kpl tähtianis
- 1 kanelitanko
- 5 kpl neilikoita
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Mausteinen glaseerauskastike joulukinkulle valmistuu näin:
1. Laita ainekset kattilaan ja keittele hissun kissun sekoitellen, kunnes kastikkeen koostumus on siirappimaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman.
2. Sivele paksuuntunut kastike paistetun joulukinkun päälle.
3. Paista kinkkua kastikkeen kanssa uunissa 220-asteessa noin 5–10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"