Joulukinkun kuorrutus – mausteinen glaseerauskastike

Joulukinkku kinkku glaseerattu
MTV

Tee joulukinkulle vaihteeksi mausteinen glaseeraus perinteisen kuorrutuksen sijaan. Tämä glaseerauskastike valmistuu helposti ja maistuu joululta!

Ainekset

  • ½ dl hunajaa
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 1 appelsiinin kuori + mehu
  • 5 kpl tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • 5 kpl neilikoita
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Mausteinen glaseerauskastike joulukinkulle valmistuu näin:

1. Laita ainekset kattilaan ja keittele hissun kissun sekoitellen, kunnes kastikkeen koostumus on siirappimaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman.

2. Sivele paksuuntunut kastike paistetun joulukinkun päälle.

3. Paista kinkkua kastikkeen kanssa uunissa 220-asteessa noin 5–10 minuuttia. 

Herkullinen kuorrutus kinkulle: Näin glaseeraat joulukinkun helposti 1:05


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!