Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku
Perinteisesti kinkku saa pintaansa korppujauhokuorrutteen. Tämä kinkku on saanut pintaansa pankojauhoja, joista tulee uunissa upean rapea kuorrute. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja löydä perinteiseenkin kinkkuun uusi twisti.
Ainekset
- 3 kg kinkku
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl sinappia
- 1-1,5 dl pankojauhoja
- ripaus kanelia
- ripaus neilikkaa
- ripaus inkivääriä
Lisäksi
- neilikoita
Valmistusohje
- Kypsennä kinkku pakkauksen ohjeen mukaan ja poista verkko ja osa kamarasta.
- Sivele kinkun pinta kananmunalla ja sinapilla ja laita kinkku uunipellille.
- Sekoita pankojauhojen joukkoon kanelia, neilikkaa ja inkivääriä.
- Ripottele jauhoja kinkun pinnalle ja reunoille.
- Laita kinkku 250-275 asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.
- Anna jäähtyä hieman ennen kuin viipaloit kinkun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku