Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joulukinkun kuorrutus – helppo ja perinteinen ohje

joulukinkku 1
MTV
Julkaistu 18.02.2013 00:00(Päivitetty 13.12.2019 07:53)

Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näillä ammattilaisen ohjeilla. Joulukinkun kuorrutusta varten tarvitset sinappia, munankeltuaisen ja korppujauhoja.

Yhteen kinkkuun

  • 1 munankeltuainen
  • 2 dl sinappia
  • (2 tl sokeria)
  • korppujauhoa

Valmistusohje

Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa kinkusta pois kamara, mutta jätä vähän rasvaa pinnalle. Kuivaa kinkun pinta puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperilla, niin kuorrutus tarttuu paremmin.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita yhteen munankeltuainen, sinappi ja halutessasi sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pintaan.

3. Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kinkun sinappipintaan. Kuorruta uunissa 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on hyvän värinen. Vahdi ja varo polttamasta.

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku