Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet – supermehevää lihaa pääsiäiseksi!
Pääsiäislammas tai pääsiäiskaritsa kuuluvat sesongin juhlapöytään. Nappaa parhaat reseptit!
Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluvat muun muassa erilaiset lammasruoat. Ruokakaupat ovat aiemmin kertoneet, että lampaalihan myynti peräti 30-kertaistuu pääsiäisen aikaan tavanomaiseen viikkoon verrattuna.
Pääsiäisen parhaat reseptit löydät Makuja-reseptipankista.
Mitä ruokaa lampaasta tai karitsasta sitten pääsiäisenä kokkaisi? Nappaa tästä parhaat pääsiäislammas- ja pääsiäiskaritsaohjeemme.
Karitsaa pääsiäiseksi: Huippukokki Pekka Terävän ohjeet
Keittiömestari Pekka Terävä jakoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa pääsiäiskaritsan valmistusvinkkejä. Ohjelmassa kokattiin mehevää karitsan niskaa, mutta Terävä jakoi ohjeet myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen.
– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi.
Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella
Lampaanviulua Pipsan ja Meri-Tuulin tapaan
Muutama vuosi sitten esitetyssä Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä -ohjelmassa valmistettiin juhlavaa ruokaa lampaasta.
Meri-Tuulin ja Pipsan lampaanviulu kruunaa juhlapöydän. Se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää enää viulun kuorruttaminen tapenadella eli oliivitahnalla. Nopea lämmitys uunissa ja juhlat voivat alkaa!
Nappaa ohje: Tapenadella kuorrutettu lampaanviulu
Karitsan ulkofileetä lisukkeineen Teresa Välimäen ohjeella
Kokki Teresa Välimäki kokkasi vuonna 2016 Huomenta Suomessa kokonaisen pääsiäismenun. Pääruoaksi tarjoiltiin pääsiäisteemaan sopivaa paistettua karitsan ulkofileetä herkullisine lisukkeineen.
Testaa Teresan ohjetta: Paistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston kera
Katin Karitsanfilee ja uunijuurekset
Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa!
Hellapoliisina tunnetun ruoka-alan monitaituri Kati Jaakosen karitsanfileereseptillä onnistut varmasti.
Nappaa ohje: Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi
Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa – vartissa uunivalmista!
Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainostia pääsiäispöytään. Alkuperäisessä reseptissä käytetään lampaan etuselkää, mutta voit käyttää myös lapaa, kuten teki Sivumaku-blogia sivustollamme aiemmin pitänyt Jani Kinnunen. Kinnusen mukaan ruoka on vartissa uunivalmista ja kypsyy sen jälkeen itsekseen tunneissa.
Kokeile kotona: Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa
Älä unohda jauhelihaa! Kari Aihisen kaalilaatikko karitsanjauhelihasta
Myös kaalilaatikko voi olla juhlaruokaa, kun sen kokkaa maukkaasta karitsanjauhelihasta. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu täydellinen kaalilaatikko.
– Tämä on päivitetty kaalilaatikko. Fantastista, Aihinen sanoi ohjelmassa maustaen kaalia muun muassa currylla.
Aihinen kertoi pitävänsä itse kaalilaatikosta, jossa on enemmän kaalia kuin ohraa.
– Ohra on sellainen täyteaine vain.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku