Pääsiäislammas tai pääsiäiskaritsa kuuluvat sesongin juhlapöytään. Nappaa parhaat reseptit!
Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluvat muun muassa erilaiset lammasruoat. Ruokakaupat ovat aiemmin kertoneet, että lampaalihan myynti peräti 30-kertaistuu pääsiäisen aikaan tavanomaiseen viikkoon verrattuna.
Pääsiäisen parhaat reseptit löydät Makuja-reseptipankista.
Mitä ruokaa lampaasta tai karitsasta sitten pääsiäisenä kokkaisi? Nappaa tästä parhaat pääsiäislammas- ja pääsiäiskaritsaohjeemme.
Karitsaa pääsiäiseksi: Huippukokki Pekka Terävän ohjeet
7:25
Keittiömestari Pekka Terävä jakoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa pääsiäiskaritsan valmistusvinkkejä. Ohjelmassa kokattiin mehevää karitsan niskaa, mutta Terävä jakoi ohjeet myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen.
– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi.
Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella
Lampaanviulua Pipsan ja Meri-Tuulin tapaan
Muutama vuosi sitten esitetyssä Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä -ohjelmassa valmistettiin juhlavaa ruokaa lampaasta.
Meri-Tuulin ja Pipsan lampaanviulu kruunaa juhlapöydän. Se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää enää viulun kuorruttaminen tapenadella eli oliivitahnalla. Nopea lämmitys uunissa ja juhlat voivat alkaa!
Nappaa ohje: Tapenadella kuorrutettu lampaanviulu
Karitsan ulkofileetä lisukkeineen Teresa Välimäen ohjeella
5:32
Kokki Teresa Välimäki kokkasi vuonna 2016 Huomenta Suomessa kokonaisen pääsiäismenun. Pääruoaksi tarjoiltiin pääsiäisteemaan sopivaa paistettua karitsan ulkofileetä herkullisine lisukkeineen.
Testaa Teresan ohjetta: Paistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston kera
Katin Karitsanfilee ja uunijuurekset
Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa!
Hellapoliisina tunnetun ruoka-alan monitaituri Kati Jaakosen karitsanfileereseptillä onnistut varmasti.
Nappaa ohje: Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi
Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa – vartissa uunivalmista!
Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainostia pääsiäispöytään. Alkuperäisessä reseptissä käytetään lampaan etuselkää, mutta voit käyttää myös lapaa, kuten teki Sivumaku-blogia sivustollamme aiemmin pitänyt Jani Kinnunen. Kinnusen mukaan ruoka on vartissa uunivalmista ja kypsyy sen jälkeen itsekseen tunneissa.
Kokeile kotona: Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa
Älä unohda jauhelihaa! Kari Aihisen kaalilaatikko karitsanjauhelihasta
Myös kaalilaatikko voi olla juhlaruokaa, kun sen kokkaa maukkaasta karitsanjauhelihasta. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu täydellinen kaalilaatikko.
– Tämä on päivitetty kaalilaatikko. Fantastista, Aihinen sanoi ohjelmassa maustaen kaalia muun muassa currylla.
Aihinen kertoi pitävänsä itse kaalilaatikosta, jossa on enemmän kaalia kuin ohraa.
– Ohra on sellainen täyteaine vain.