Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet – supermehevää lihaa pääsiäiseksi!

Hellapoliisi karitsanfilee ÄLÄ KÄYTÄ
Maistuisiko karitsanfilee? Nappaa parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Pääsiäislammas tai pääsiäiskaritsa kuuluvat sesongin juhlapöytään. Nappaa parhaat reseptit!

Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluvat muun muassa erilaiset lammasruoat. Ruokakaupat ovat aiemmin kertoneet, että lampaalihan myynti peräti 30-kertaistuu pääsiäisen aikaan tavanomaiseen viikkoon verrattuna.

Pääsiäisen parhaat reseptit löydät Makuja-reseptipankista.

Mitä ruokaa lampaasta tai karitsasta sitten pääsiäisenä kokkaisi? Nappaa tästä parhaat pääsiäislammas- ja pääsiäiskaritsaohjeemme.

Karitsaa pääsiäiseksi: Huippukokki Pekka Terävän ohjeet 

Keittiömestari Pekka Terävä näyttää, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä 7:25
Keittiömestari Pekka Terävä näyttää videolla, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä.

Keittiömestari Pekka Terävä jakoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa pääsiäiskaritsan valmistusvinkkejä. Ohjelmassa kokattiin mehevää karitsan niskaa, mutta Terävä jakoi ohjeet myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen. 

– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi. 

Lampaanviulua Pipsan ja Meri-Tuulin tapaan

Muutama vuosi sitten esitetyssä Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä -ohjelmassa valmistettiin juhlavaa ruokaa lampaasta. 

Meri-Tuulin ja Pipsan lampaanviulu kruunaa juhlapöydän. Se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää enää viulun kuorruttaminen tapenadella eli oliivitahnalla. Nopea lämmitys uunissa ja juhlat voivat alkaa!

Karitsan ulkofileetä lisukkeineen Teresa Välimäen ohjeella

Kokki Teresa Välimäki kokkasi vuonna 2016 Huomenta Suomessa kokonaisen pääsiäismenun. Pääruoaksi tarjoiltiin pääsiäisteemaan sopivaa paistettua karitsan ulkofileetä herkullisine lisukkeineen.

Katin Karitsanfilee ja uunijuurekset

Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa!

Hellapoliisina tunnetun ruoka-alan monitaituri Kati Jaakosen karitsanfileereseptillä onnistut varmasti.

 

Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa – vartissa uunivalmista!

Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainostia pääsiäispöytään. Alkuperäisessä reseptissä käytetään lampaan etuselkää, mutta voit käyttää myös lapaa, kuten teki Sivumaku-blogia sivustollamme aiemmin pitänyt Jani Kinnunen. Kinnusen mukaan ruoka on vartissa uunivalmista ja kypsyy sen jälkeen itsekseen tunneissa.

Älä unohda jauhelihaa! Kari Aihisen kaalilaatikko karitsanjauhelihasta

Myös kaalilaatikko voi olla juhlaruokaa, kun sen kokkaa maukkaasta karitsanjauhelihasta. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu täydellinen kaalilaatikko.

– Tämä on päivitetty kaalilaatikko. Fantastista, Aihinen sanoi ohjelmassa maustaen kaalia muun muassa currylla.

Aihinen kertoi pitävänsä itse kaalilaatikosta, jossa on enemmän kaalia kuin ohraa.

– Ohra on sellainen täyteaine vain. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat