Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet – supermehevää lihaa pääsiäiseksi!

Hellapoliisi karitsanfilee ÄLÄ KÄYTÄ
Maistuisiko karitsanfilee? Nappaa parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet.Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 04.04.2023 10:15(Päivitetty 26.03.2024 12:31)

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pääsiäislammas tai pääsiäiskaritsa kuuluvat sesongin juhlapöytään. Nappaa parhaat reseptit!

Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluvat muun muassa erilaiset lammasruoat. Ruokakaupat ovat aiemmin kertoneet, että lampaalihan myynti peräti 30-kertaistuu pääsiäisen aikaan tavanomaiseen viikkoon verrattuna.

Pääsiäisen parhaat reseptit löydät Makuja-reseptipankista.

Mitä ruokaa lampaasta tai karitsasta sitten pääsiäisenä kokkaisi? Nappaa tästä parhaat pääsiäislammas- ja pääsiäiskaritsaohjeemme.

Karitsaa pääsiäiseksi: Huippukokki Pekka Terävän ohjeet 

7:25imgKeittiömestari Pekka Terävä näyttää videolla, miten karitsasta saa valmistettua täydellistä.

Keittiömestari Pekka Terävä jakoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa pääsiäiskaritsan valmistusvinkkejä. Ohjelmassa kokattiin mehevää karitsan niskaa, mutta Terävä jakoi ohjeet myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen. 

– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi. 

Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

Lampaanviulua Pipsan ja Meri-Tuulin tapaan

lampaanviuluLampaanviulu on juhlava pääsiäisruoka.

Muutama vuosi sitten esitetyssä Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä -ohjelmassa valmistettiin juhlavaa ruokaa lampaasta. 

Meri-Tuulin ja Pipsan lampaanviulu kruunaa juhlapöydän. Se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin juhlapäivälle jää enää viulun kuorruttaminen tapenadella eli oliivitahnalla. Nopea lämmitys uunissa ja juhlat voivat alkaa!

Nappaa ohje: Tapenadella kuorrutettu lampaanviulu

Karitsan ulkofileetä lisukkeineen Teresa Välimäen ohjeella

5:32imgKatso videolta Teresa Välimäen pääsiäismenuvinkit.

Kokki Teresa Välimäki kokkasi vuonna 2016 Huomenta Suomessa kokonaisen pääsiäismenun. Pääruoaksi tarjoiltiin pääsiäisteemaan sopivaa paistettua karitsan ulkofileetä herkullisine lisukkeineen.

Testaa Teresan ohjetta: Paistettua karitsan ulkofileetä ja paahdettuja kasviksia vuohenjuuston kera

Katin Karitsanfilee ja uunijuurekset

Hellapoliisi karitsanfilee ÄLÄ KÄYTÄUunijuurekset ovat oiva makupari karitsanfileelle.Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Valmista pääsiäisaterialle mureaa karitsanfileetä ja tarjoa seuraksi värikkäitä uunijuureksia. Helppoa ja suussa sulavaa!

Hellapoliisina tunnetun ruoka-alan monitaituri Kati Jaakosen karitsanfileereseptillä onnistut varmasti.

Nappaa ohje: Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa – vartissa uunivalmista!

Haudutettua lampaanlapaaLampaanlavan saat vartissa uunivalmiiksi.MTV

Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainostia pääsiäispöytään. Alkuperäisessä reseptissä käytetään lampaan etuselkää, mutta voit käyttää myös lapaa, kuten teki Sivumaku-blogia sivustollamme aiemmin pitänyt Jani Kinnunen. Kinnusen mukaan ruoka on vartissa uunivalmista ja kypsyy sen jälkeen itsekseen tunneissa.

Kokeile kotona: Haudutettua lampaan- tai karitsanlapaa

Älä unohda jauhelihaa! Kari Aihisen kaalilaatikko karitsanjauhelihasta

KaalilaatikkoKaalilaatikkokin sopii yllättävän hyvin pääsiäispöytään.

Myös kaalilaatikko voi olla juhlaruokaa, kun sen kokkaa maukkaasta karitsanjauhelihasta. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu täydellinen kaalilaatikko.

– Tämä on päivitetty kaalilaatikko. Fantastista, Aihinen sanoi ohjelmassa maustaen kaalia muun muassa currylla.

Aihinen kertoi pitävänsä itse kaalilaatikosta, jossa on enemmän kaalia kuin ohraa.

– Ohra on sellainen täyteaine vain. 

Nappaa ohje: Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"

Lue myös: Asiantuntijalta tärkeä neuvo pääsiäislampaan valmistamiseen: "On parhaimmillaan"

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen