Ruotsalainen ruokasivusto vinkkaa reseptin, jolla syntyy sivuston mukaan täydellinen perunamuusi.
Ruotsalaislehti Allt om Mat vinkkaa lisäämään perunamuusin joukkoon smetanaa ja mustapippuria, ja ennättää vielä nimetä muusin täydelliseksi versioksi? Tätä on pakko kokeilla.
Täydellinen perunamuusi?
1,2 kiloa jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
1 dl perunoiden keitinlientä
1 dl smetana tai créme fraiche
1/2 tl suolaa
1 hyppysellinen tuoretta mustapippuria
1. Kuori ja keitä perunat valmiiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada keitinvettä noin 1 dl erilliseen astiaan.
2. Muussaa perunat ja lisää smetana tai créme fraiche, sekä keitinvesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa vielä uudelleen niin kauan, että muusista tulee muhkeaa.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.