Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipuli-salamipastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pasta, valkosipuli ja salami ovat mitä suurimmassa määrin italialaisia raaka-aineita. Kun mukaan lisätään vielä parmesaani ja oliiviöljy, voitkin liitää aatoksissa eteläisemmille seuduille kotoisan ruokapöydän ääressä. Tämä ruokalaji on hyvin nopeavalmisteinen.

4 annosta

  • 400 g vihreää tagliatelle-pastaa
  • 200 g salamia
  • 2 sipulia viipaloituna
  • oliiviöljyä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 80 g parmesaaniraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Kuullota sipuli ja salami oliiviöljyssä. Lisää maito ja kiehauta. Sekoita jauhot ja voi keskenään, lisää seos kiehuvaan kastikkeeseen ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon valkosipuli.

3. Tarjoile kastike vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapasta