Valkosipuli-salamipastaa
Pasta, valkosipuli ja salami ovat mitä suurimmassa määrin italialaisia raaka-aineita. Kun mukaan lisätään vielä parmesaani ja oliiviöljy, voitkin liitää aatoksissa eteläisemmille seuduille kotoisan ruokapöydän ääressä. Tämä ruokalaji on hyvin nopeavalmisteinen.
4 annosta
- 400 g vihreää tagliatelle-pastaa
- 200 g salamia
- 2 sipulia viipaloituna
- oliiviöljyä
- 5 dl maitoa
- 3 rkl huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 valkosipulinkynsi
- 80 g parmesaaniraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Kuullota sipuli ja salami oliiviöljyssä. Lisää maito ja kiehauta. Sekoita jauhot ja voi keskenään, lisää seos kiehuvaan kastikkeeseen ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon valkosipuli.
3. Tarjoile kastike vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa