Valkosipuli-salamipastaa

Pasta, valkosipuli ja salami ovat mitä suurimmassa määrin italialaisia raaka-aineita. Kun mukaan lisätään vielä parmesaani ja oliiviöljy, voitkin liitää aatoksissa eteläisemmille seuduille kotoisan ruokapöydän ääressä. Tämä ruokalaji on hyvin nopeavalmisteinen.

4 annosta

  • 400 g vihreää tagliatelle-pastaa
  • 200 g salamia
  • 2 sipulia viipaloituna
  • oliiviöljyä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 80 g parmesaaniraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Kuullota sipuli ja salami oliiviöljyssä. Lisää maito ja kiehauta. Sekoita jauhot ja voi keskenään, lisää seos kiehuvaan kastikkeeseen ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon valkosipuli.

3. Tarjoile kastike vastakeitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.