Kirjailija Imogen Edwards-Jones paljasti teoksessaan Restaurant Babylon ei-niin-herkullisia totuuksia ravintoloiden kulissien takaa. Edwards-Jones on kerännyt paljastukset tunnetuilta kokeilta ja ravintoloitsijoilta, jotka pysyvät kuitenkin teoksessa nimettöminä asioiden arkaluontoisuuden vuoksi.
1. Annoksesi sisältää todennäköisesti sylkeä
On väistämätöntä, että kokit maistavat ruokia keittiössä, ennen kuin ne tarjoillaan ruokailijoille. Tämä on tietysti hyvä käytäntö – kokit vain sattuvat käyttämään usein samaa maistelulusikkaa uudelleen ja uudelleen. Annokseesi saattaa siis päätyä kokin sylkeä.
2. ”Päivän erikoinen” tehdään usein ainesosista, josta halutaan eroon
Jos sinulle kaupataan ravintolassa ”päivän erikoista”, se voi tarkoittaa ravintolan helppoa tapaa yrittää päästä eroon jämäaineksista. Tämä on tietenkin ekologista, mutta joskus annoksiin voi päätyä raaka-aineita, jotka eivät enää ole tuoreimmasta päästä.
LUE MYÖS: Älä tilaa näitä ruokia ravintolassa: "Se on tehty edellisen päivän jämistä"
3. Toiseksi halvimmassa viinissä saattaa olla korkein kate
Jos valitset viinilistalta toisiksi halvimman pullon siksi, ettet kehtaa ottaa listalta halvinta, päädyt todennäköisesti pulloon, jossa on korkein kate. Ravintola siis voittaa, etkä sinä välttämättä saa yhtään sen laadukkaampaa viiniä.
Lähde: Mashed.com
Artikkeli on uusinta viime vuodelta.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.