Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nannan ohjeella valmistuvat täydelliset mokkapalat: "Käsittämättömän helppotekoiset ja mielettömän mehevät"

3:05img
KATSO MYÖS: Videolla toinen mokkapalaohje! Nämä Amandan mokkapalat sopivat täydellisesti joulunaikaan.
Julkaistu 24.10.2022 16:20

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja, MTV:n Makujen aamu -ohjelmastakin tuttu ruokabloggaaja Nanna Rintala jakoi muutama vuosi sitten reseptin lohturuokien kuningattareen, täydellisiin mokkapaloihin. 

Ruokabloggaaja Nanna Rintala vinkkasi vuonna 2020 mokkapalareseptin, jonka erinomaisuudesta kertoo yllättyneensä itsekin. 

– Voikos tämän helpommalla enää päästä? No ei voi! Nämä suklaapalat tai suklaaruudut, mikä niiden kutsumanimi nyt ikinä onkaan, ovat käsittämättömän helppotekoiset ja mielettömän mehevät. Näyttää hyvältä, maistuu hyvältä ja on tekotavaltaan yksinkertainen, helppo ja nopea, eli pitää sisällään kaikki mun ruoanlaiton ykkösadjektiivit, Rintala kirjoitti blogissaan.

Lue myös: Suomalaisten yleinen kahvitapa tulee kalliiksi: "Ei osata ajatella..."

Salaisuus piilee jogurtissa?

Nanna Rintala mokkapalat 2

Nannan mokkapalat.

Nanna leipoi ensin tavallisia suklaaruutuja, kunnes keksi lisätä kuorrutteeseen myös kahvia. Näin syntyi täydellinen mokkapalaresepti.

– Vaikka mokkapalat on niin supersuosittu ja helppo leivonnainen, niin aika usein onnistun tekemään niistä kuivia ja littanoita. Tämä oli kuitenkin todella hyvä resepti, liekö syy jogurtissa vai missä.

Nanna jakoi mokkapalavinkkinsä tuolloin myös Facebookin suosittuun leivontaryhmään:

– Tämä resepti missä kaakao, voi ja vesi ensin sulatetaan, sitten lisätään kuivat aineet ja lopuksi munat ja jogurtti tai piimä (kohotus soodalla) on ihan täydellinen. Lienee kiertänyt leipojien keskuudessa jo vuosikymmenet, muttei vaan löytänyt mun tupaan koskaan, Rintala kirjoitti. 

Kurkkaa ohje: Nannan täydelliset mokkapalat

Lue myös: Tajuttoman hyvät mokkapalat! Tätä raaka-ainetta ei moni ole hoksannut niihin käyttää

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2020.

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta