Helppo punaviinipasta hurmaa niin maullaan kuin kauniilla ulkonäöllään.
VIDEO: Näin mittaat aina oikean määrän spagettia!
Ruokabloggari Ali Rosen punaviinipasta on vartissa valmistuva herkku, joka ei jätä ketään kylmäksi. Annoksen salaisuus piilee astetta erikoisemmassa kypsennystavassa. Pasta nimittäin keitetään veden sijaan punaviinissä, jonka ansiosta annokseen saadaan luotua syvän punainen väri.
– Tämä on harvinaisempi resepti, joka vaikuttaa monimutkaiselta, mutta on loppupeleissä todella yksinkertainen. Tämä viininpunainen pasta vangitsee katseet ja aloittaa juhlat.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Tässä reseptissä pastan joukkoon lisätään fetaa, basilikaa ja pinjansiemeniä, mutta täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile lisätä annokseen pinjansiementen tilalle esimerkiksi manteleita tai pähkinöitä, basilikan tilalle persiljaa.
Punavinipasta (6 annosta)
4 rkl suolatonta voita
3 valkosipulinkynttä
750 ml kevyttä punaviiniä
450 g spagettia tai muuta pastaa
2,5 dl pinjansiemeniä
3,5 dl fetajuustoa murennettuna
½ sitruunan mehu
2,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa maun mukaan
Sulata kaksi ruokalusikallista voita laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota 3–4 minuutin ajan, kunnes sipuli alkaa ruskistua. Lisää pannulla punaviini ja 2,5 dl vettä. Lisää pasta kiehuvaan nesteeseen ja kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. (Riippuen pastalaadusta, saatat joutua lisäämään keittovaiheessa pastan joukkoon vettä.)
Juuri ennen kuin pasta on valmista, lisää joukkoon loppu voi. Kun pasta on valmis, siirrä pannu pois levyltä ja lisää joukkoon pinjansiemenet, feta, sitruunamehu ja basilika. Mausta suolalla maun mukaan.
Lähe: Today