Älä keitä pastaa vedessä – olethan jo kokeillut tätä hittireseptiä?
Spagetin keittäminen punaviinissä on parasta, mitä voit tehdä tälle arkiselle ruoalle.
Yllä olevalta videolta näet Pekka Terävän niksin, jonka avulla pastan koostumuksesta tulee täydellistä.
Tämä resepti on mukailtu versio newyorkilaisen kokin Gina DePalman punaviinipastasta. Kuka olisi uskonut, että perinteiseen spagettiin voi saada aikaiseksi näin herkullisen ja syvän maun vaihtamalla keitinveden punaviiniin?
Viinistä haihtuu pois alkoholi keittämisen aikana, joten voit huoletta syödä tätä herkkua arkisinkin.
Herkullinen punaviinispagetti
Ainesosat:
1 litra vettä
1 pullo punaviiniä
ripaus suolaa
350 g tavallista tai gluteenitonta spagettia
0,6 dl oliiviöljyä
4 pientä valkosipulinkynttä
0,25 tl paprikajauhetta
1 dl hienonnettua persiljaa
2,5 dl saksanpähkinöitä paahdettuna ja pilkottuna
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
Kaada vesi ja punaviini kattilaan ja lisää joukkoon suolaa. Odota, että vesi kiehuu ja keitä sen jälkeen spagetti 'al denteksi' (=lähes kypsäksi) pastapussin ohjeen mukaan. Ota puoli desiä keitinnestettä talteen.
Lisää pannulle öljyä, chiliä ja suolaa. Kuullota minuutin ajan. Lisää puoli desiä keitinnestettä mukaan ja anna kiehua. Sekoita mausteet pastan joukkoon ja lisää mukaan persilja, pähkinät, juusto ja loraus öljyä. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lähde: Food&Wine
Pidätkö pastasta? Kokeile myös tätä reseptiä:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka