Oletko kokeillut vielä keittää spagettia punaviinissä?
Spagetti on helppo arkiruoka – ja siitä saa muunneltua vaikka kuinka paljon erilaisia ruokia. Tiesitkö, että keittämällä spagetin punaviinissä tarttuu tuttuun raaka-aineeseen erityisen hyvä maku?
Kokeile yksinkertaista reseptiä, johon mukavasti lisämakua tuo punaviini! Reseptiin ei tarvitse paljoa ainesosia, sillä juju on nimenomaan punaviinissä, jossa spagetit keitetään.
Spagetti myös värjäytyy keitettäessä punaiseksi. Tällä reseptillä pasta-annoksesta tulee erityisen herkullinen.
Punaviinissä keitetty spagetti
12 dl vettä
7,7 dl kuivaa punaviiniä
suolaa
340 g spagettia
0,6 dl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
¼ tl chilimaustetta
1,2 dl hienonnettua persiljaa
2,5 dl saksanpähkinöitä
1,2 dl parmesaania (parmesaania kannattaa varata myös tarjoiltavaksi)
Ripaus mustapippuria
Kaada kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun vesi, 7 dl punaviiniä ja iso hyppysellinen suolaa. Anna kiehua. Lisää spagetit ja keitä, kunnes spagetit ovat al dente. Valuta spagetit ja ota ¼ keitinliemestä talteen.
Kuumenna pannulla 2 ruokalusikallista öljyä. Lisää valkosipuli ja chilimauste ja mausta suolalla. Paista keskilämmöllä noin minuutti. Lisää sivuun varattu ¼ keitinliemestä ja anna kiehua. Sekoita joukkoon pasta ja keitä, kunnes neste on melkein imeytynyt eli noin 2 minuuttia.
Lisää persilja, pähkinät, parmesaani ja 2 rkl öljyä ja sekoita. Mausta pasta suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesaanin kera.
Lähde: Food&Wine