Pistaasipraline:
Paahda pähkinät. Sulata sokeri kattilassa ja anna ruskistua kullan ruskeaksi. Lisää voi ja sekoita sokeriin. Kun sokeri on taas juoksevaa lisää pähkinät ja sekoita nopeasti sokerin joukkoon. Kaada seos leivinpaperin päälle vaikka uunipellille ja anna jäähtyä kunnolla. Kun sokeri on kovettunut sen voi murskata esimerkiksi lihanuijalla pieneksi muruksi. Sekoita pähkinämuruun oliiviöljy ja suola.
Marsalamousse:
Sekoita sokeri, keltuainen ja marsala pyöreäpohjaisessa kulhossa yhteen ja kypsennä vesihauteessa 82 asteeseen. Massaa tulee sekoittaa koko ajan vispilällä, ja kun se on valmista se on paksua ja pintaan jää kuvio. Sekoita kuuma massa mascarponen sekaan esimerkiksi sähkövatkaimella ja lisää lopuksi löysä kermavaahto.
Kokoa tiramisu seuraavasti:
Kostuta keksit vahvalla kahvilla ja lado niitä vuoan pohjalle, levitä pohjalle myös pistaasipraliea. Levitä keksien ja pralinen päälle puolet mascarponevaahdosta. Levitä vaahdon päälle taas kostutetut keksit ja pralinea. Lopuksi päälle loppu vaahto. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja nauti.
4:59Katso videolta vinkit uppomunan ja tiramisun valmistamiseen.