Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Albinan pistaasitiramisu

pistaasitiramisu
Testaa ravintola Albinan pistaasitiramisu. MTV
Julkaistu 20.03.2025 09:37

MTV LIFESTYLE

Helsinkiläisravintola Albinan keittiöpäällikkö Jaana Hätönen paljastaa ohjeen ravintolan suosittuun pistaasitiramisuun.

Tiramisu ~25*35cm vuokaan

  • 1 pkt lady finger keksejä
  • Vahvaa kahvia

Pistaasipraline

  • 100g kuorittu pistaasi
  • 50 g sokeri
  • 5 g voi
  • 120 g oliiviöljy
  • 2,5 g suolaa

Marsalamousse

  • 80 g keltuaista
  • 150 g sokeria
  • 75 g marsalaviiniä
  • 350 g mascarponea
  • 500 g löysää kermavaahtoa

Valmistusohje

Pistaasipraline:

Paahda pähkinät. Sulata sokeri kattilassa ja anna ruskistua kullan ruskeaksi. Lisää voi ja sekoita sokeriin. Kun sokeri on taas juoksevaa lisää pähkinät ja sekoita nopeasti sokerin joukkoon. Kaada seos leivinpaperin päälle vaikka uunipellille ja anna jäähtyä kunnolla. Kun sokeri on kovettunut sen voi murskata esimerkiksi lihanuijalla pieneksi muruksi. Sekoita pähkinämuruun oliiviöljy ja suola. 

Marsalamousse:

Sekoita sokeri, keltuainen ja marsala pyöreäpohjaisessa kulhossa yhteen ja kypsennä vesihauteessa 82 asteeseen. Massaa tulee sekoittaa koko ajan vispilällä, ja kun se on valmista se on paksua ja pintaan jää kuvio. Sekoita kuuma massa mascarponen sekaan esimerkiksi sähkövatkaimella ja lisää lopuksi löysä kermavaahto. 

Kokoa tiramisu seuraavasti:

Kostuta keksit vahvalla kahvilla ja lado niitä vuoan pohjalle, levitä pohjalle myös pistaasipraliea. Levitä keksien ja pralinen päälle puolet mascarponevaahdosta. Levitä vaahdon päälle taas kostutetut keksit ja pralinea. Lopuksi päälle loppu vaahto. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja nauti. 

4:59imgKatso videolta vinkit uppomunan ja tiramisun valmistamiseen.

Lisää aiheesta:

"Niin hyvää, että rupeaa itkettämään" – testaa helsinkiläisravintolan kehuttu jälkiruoka!Suussa sulava mansikkatiramisu on kesän takuuvarma hitti – tämä jälkiruoka ei petä koskaan!

Tuoreimmat aiheesta

Tiramisu