Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kati keksi nerokkaan tavan valmistaa lämpimiä voileipiä – tätä on kokeiltava: "Uskallatko ottaa seuraavan leivän?"

1:00img
Julkaistu 28.02.2021 18:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Rakastatko lämpimiä voileipiä? Siinä tapauksessa rakastat myös tätä Katin lämppäripeltiä!

Oletko sinä syönyt lapsuudessasi lämppäreitä eli mikrossa tai uunissa lämmitettyjä voileipiä? Tämä klassikko on kestänyt aikaa ja lämppärit maistuvat suomalaisille edelleen. Ne ovat kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. 

Nyt oman versionsa lämppäreistä loihti ruoka-alan moniosaaja Kati "Hellapoliisi" Jaakonen. Katin mukaan lämpimät leivät ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan.

lamminleipapelti-1_210121_D8S1055-Edit-large

Lämminleipäpelti eli lämpimät voileivät pellillä.

– Niihin voit kätkeä jääkaapin ylimääräiset raaka-aineet ja jokainen voi koota oman suosikkinsa.

Kati teki lämppäreistä peltiversion niin, että jokaiselle riittää perheessä syötävää.

– Nämä leivät on ladottu vieretysten siten, että tummat ja vaaleat leipäviipaleet ovat sekaisin. Kokeile erilaisia täytteitä. Näistä jokaisesta riittää aina kolmeen leipäviipaleeseen. Uskallatko ottaa järjestyksessä seuraavan leivän? Millähän se mahtaa olla täytetty?

Katso videolta, miten lämppäripelti valmistuu ja nappaa resepti: Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

Lue myös: Ruokatoimittaja testasi 90 sekunnin vähähiilihydraattisen leivän: "Supernopea ja proteiinipitoinen pikaleipä"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka