Ruokakirjailija Virpi Mikkonen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten oman pihan kevät -ja kesäkasveja voi hyödyntää ruoanlaitossa.
Videolla: Vanelja-ruokablogin Virpi Mikkonen kertoo, miten valmistetaan mehua syreeneistä ja "hunajaa" voikukista.
Ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkonen tunnetaan maailmanlaajuista menestystäkin niittäneestä Vanelja-blogistaan. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma käväisi Mikkosen puutarhassa tutustumassa ruoanlaittoon oman pihan antimista.
Nappaa reseptit:
Virpi Mikkosen syreenimehu
Vaneljan voikukkahunaja
Mitä kaikkea omalta pihalta sitten voi syödä?
– Vaikka mitä itse asiassa. Voikukan kukkia ja lehtiä voi syödä, loppukesästä ja syksyllä myös juuria. Silloin juureen ovat palanneet ravinteet, Mikkonen kertoo.
Hän vinkkaa kokeilemaan myös nokkosen versoja ja lehtiä, apilan lehtiä ja ennen kaikkea syreeneitä.
– Syreeni on kaikkien aikojen lempparini, aivan ihana!
Syreeninkukkia voi käyttää esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Ulkona kasvavat syreeninkukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.