Oletko hoksannut hyödyntää tämän oman pihan ilmaisen herkun? Virpi Mikkonen ylistää: "Aivan ihana!"
Ruokakirjailija Virpi Mikkonen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten oman pihan kevät -ja kesäkasveja voi hyödyntää ruoanlaitossa.
Videolla: Vanelja-ruokablogin Virpi Mikkonen kertoo, miten valmistetaan mehua syreeneistä ja "hunajaa" voikukista.
Ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkonen tunnetaan maailmanlaajuista menestystäkin niittäneestä Vanelja-blogistaan. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma käväisi Mikkosen puutarhassa tutustumassa ruoanlaittoon oman pihan antimista.
Nappaa reseptit:
Virpi Mikkosen syreenimehu
Vaneljan voikukkahunaja
Mitä kaikkea omalta pihalta sitten voi syödä?
– Vaikka mitä itse asiassa. Voikukan kukkia ja lehtiä voi syödä, loppukesästä ja syksyllä myös juuria. Silloin juureen ovat palanneet ravinteet, Mikkonen kertoo.
Hän vinkkaa kokeilemaan myös nokkosen versoja ja lehtiä, apilan lehtiä ja ennen kaikkea syreeneitä.
– Syreeni on kaikkien aikojen lempparini, aivan ihana!
Syreeninkukkia voi käyttää esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Ulkona kasvavat syreeninkukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.
Miten syreenin kukkia voi hyödyntää kotikeittiössä? Miten voikukista valmistetaan "hunajaa"? Katso videolta Virpi Mikkosen vinkit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"