Ruokasivusto Tastemaden videolla näytetään, mihin kaikkeen haarukka todellisuudessa taipuu ruoanlaitossa. Nappaa näppärät vinkit!
Luulitko, että haarukka on vain syömistä varten? Todellisuudessa se on monipuolinen ruoanlaittoväline, jonka avulla voit muun muassa koristella leivonnaisia, murskata valkosipulia tai korvata jopa viinipullonavaajan.
Ruokasivusto Tastemaden videolla esitellään erilaisia näppäriä käyttötapoja haarukalle. Alla muutama esimerkki ja loput voit katsoa videolta:
Jos video ei näy, katso se täältä.
1. Käytä haarukkaa tuoreyrttien lehtien ”nyhtämiseen”
Jos et halua käyttä tuoreyrttien varsia ruoanlaittoon, vaan ainoastaan lehdet, voit hyödyntää haarukkaa lehtien ”nyhtämisessä”. Haarukalla erottelet kätevästi ja nopeasti lehdet varsista.
2. Käytä haarukkaa valkosipulinkynnen murskamiseen
Voit unohtaa valkosipulipusertimen tai veitsen kyljen hyödyntämisen – valkosipulinkynnen murskaaminen on nimittäin superhelppoa myös haarukalla.
3. Käytä haarukkaa viipalointiapurina
Jos sinun pitää viipaloida esimerkiksi tomaatti, käytä haarukkaa apurina! Nappaa haarukalla kiinni tomaatista ja vedä veitsellä tomaatti viipaleiksi haarukan rakosia hyödyntäen.