Tuoreet hedelmät tyydyttävät terveellisesti makeanhimon. Jos kuitenkin yrität vähentää kokonaissokerin määrää ruokavaliossasi, kannattaa kiinnittää huomiota myös hedelmistä saatavaan sokeriin.
Aktiivisen ja terveen aikuisen ei tavallisesti tarvitse huolehtia saamastaan fruktoosin, eli hedelmäsokerin määrästä. Jos sinulla on tavallista suurempi riski sairastua diabetekseen, tai jos sinun muista syistä pitäisi karsia sokerinkäyttöäsi, kiinnitä huomiota myös hedelmien sokeriin.
Alla olevasta taulukosta voit tarkistaa, miten paljon sokeria tai kaloreita eri hedelmät sisältävät.
Tuore hedelmä (0,9 dl) | Sokerin määrä (gr) | Kokonaiskalorimäärä |
Mansikka | 4,1 | 27 |
Guava | 4,7 | 43 |
Papaija | 5 | 37 |
Vesimelooni | 5,2 | 25 |
Greippi | 5,9 | 36 |
Cantaloupemeloni | 6,7 | 29 |
Nektariini | 6,7 | 37 |
Persikka | 7,1 | 33 |
Appelsiini | 7,2 | 42 |
Aprikoosi | 7,8 | 42 |
Luumu | 8,4 | 39 |
Päärynä | 8,4 | 49 |
Ananas | 8,4 | 42 |
Mustikka | 8,4 | 49 |
Omena | 8,8 | 44 |
Mandariini | 9 | 45 |
Kiwi | 9,2 | 56 |
Banaani | 10,1 | 76 |
Kirsikka | 10,9 | 54 |
Granaattiomena | 11,6 | 70 |
Mango | 12,7 | 60 |
Viinirypäle | 13,8 | 57 |
Viikuna | 13,8 | 62 |
Lähde: fitsugar.com
(MTV LIFESTYLE)