Osaatko todella pakata kylmälaukun oikein? Moni ei ole tajunnut tätä kylmäkalleista
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin keväällä 2021 ruokien pilaantumiseen Ruokaviraston ylitarkastaja Elina Leinosen johdolla. Samalla kerrottiin myös, miten kylmälaukku tulisi oikeaoppisesti pakata. Osaatko sinä?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin keväällä 2021 Ruokaviraston ylitarkastaja Elina Leinosen vierailusta Viiden jälkeen -ohjelmassa. Ohjelmassa keskusteltiin ruokien pilaantumisesta ja siihen liittyvästä terveysriskistä.
Mökille lähtiessä moni suomalainen pakkaa mukaan ostoskasseihin tai kylmälaukkuihin erilaisia ruokia. Lyhytkin ajomatka mökille voi olla kesähelteillä riskitekijä elintarvikkeille, jos niitä ei ole pakattu asianmukaisesti.
Viiden jälkeen -ohjelmassa nähtiin, miten kylmälaukku tulisi Marttojen ohjeiden mukaisesti pakata oikein. Marttojen koordinaattori Outi Mehto kertoi oleellisimmat tärpit. Ensinnäkin kylmäkalleja tulee olla tarpeeksi monta.
– Toinen tärkeä asia on, että pakataan täyteen tämä laukku. Ja ruoat kylmänä! Kun sinulla on ollut vaikka pöydällä kasviksia, niin niitä ei kannata tänne laittaa. Vain kylmiä asioita kylmälaukkuun, Mehto näytti
Ruoat eivät siis pysy kylmälaukussa kylminä, jos laukussa on liian vähän tavaraa sen kokoon nähden. Myös kylmäkallejen sijoittelu kylmälaukussa on tärkeää. Tätä moni ei ole tajunnut, vaan heittelee kylmäkallet summan mutikassa pitkin laukkua.
Miten kylmälaukku kannattaa järjestellä ja mihin kylmäkallet tulisi laittaa? Katso video artikkelin yltä!
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"