Paras tapa pakata ruokaostokset: "Äitini on tehnyt näin jo 40 vuotta"

Ruokaostokset ruokakauppa ostoskassi
Kauppakassin pakkausjärjestystä kannattaa hieman pohtia. Shutterstock

Ruokaostoksia ei kannata heittää ostoskassiin aivan summanmutikassa. Nappaa tästä vinkit ruokaostosten pakkaamiseen.

Ei enää painautuneita leipiä, murskaantuneita sipsejä tai rikki menneitä ruokapakkauksia! Ruokaostosten pakkaustapaan kannattaa kiinnittää hieman huomiota, jotta välttyy turhalta hävikiltä

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Ali Domrongchai jakaa pakkausvinkkejä, joilla ostokset tulee kasattua kassiin aina parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Äitini on tehnyt näin jo 40 vuotta. Hän on työskennellyt eri ruokakaupoissa koko uransa, Domrongchai kertoo.

Ruokatoimittajan mukaan ostoskassin pakkaaminen voi tuntua itsestäänselvältä, mutta tiettyihin asioihin kannattaisi kuitenkin kiinnittää huomiota. 

Tarkkana kylmätuotteiden kanssa

Jääkaappi- tai pakastinsäilytystä vaativat tuotteet kannattaa pakata lähekkäin, niin ne pitävät toisensa kylminä. 

Myös kylmäkassin ottaminen mukaan kauppareissulle voi olla kannattavaa, jos ostat pakasteita ja matkasi kotiin kaupasta kestää hetken. 

Tuplasuojaa tarvittaessa

Herkkiin muovipakkauksiin saattaa tulla reikiä ostoskassissa, mikäli pakkaat niiden ympärille teräväreunaisia tuotteita. Esimerkiksi kaupan oman keittiön lihat saattavat olla kelmutetussa pakkauksessa, jolloin mahdollisten reikien kautta muihin ostoksiin päätyy ei-toivottua lihanestettä. Tällaiset paketit voi ostoskassissa tuplasuojata vaikkapa pienellä hedelmäpussilla. 

Ei kodinpesuaineita ruokaostosten sekaan

Jos ostat erilaisia siivoukseen tarkoitettuja pesuaineita, ne kannattaa pakata omaan kassiinsa, eikä laittaa ruokaostosten sekaan. Erilaiset valkaisu- ja desifiointiaiheet eivät kuulu tuoreiden elintarvikkeiden viereen.

Herkimmät päälimmäiseksi

Tämä lienee itsestäänselvää: ostoskassin pohjalle ei kannata pakata leipää, kananmunia tai muita herkästi rikkoutuvia tuotteita. Myös esimerkiksi foliokantiset kermaviili- tai jogurttipurkit on hyvä sijoitella niin, ettei mikään riko kansia. 

Ruokaostokset kannattaa nostaa kassahihnalle jo siinä järjestyksessä, jossa ne on järkevä pakata kassiin.
 

Katso myös: Tällä kikalla karkkia yli puolet halvemmalla

Tällä kikalla karkkia yli puolet halvemmalla 0:37
Näin voit säästää karkkiostoksilla!

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.