Outi lisää lihapulliin yhden raaka-aineen, ja niistä tulee pehmeimpiä ikinä: "Jos et ole vielä testannut tätä kikkaa, kannattaa"
Suositun Samasta padasta -kirjasarjan luoja, ruokatoimittaja Outi Tuomivaara (o.s. Väisänen) vinkkaa mahtavan lihapullaohjeen. Näitä pehmeitä pyöryköitä rakastavat kaikki vauvasta vaariin!
Lapsiperheille suunnattua Samasta padasta -ruokakirjaa (Readme, 2016) on myyty Suomessa jo yli 20 000 kappaletta. Kirja sisältää yli 150 ruokaohjetta, joiden avulla voi kokata samanaikaisesti vauvalle ja muulle perheelle.
Samasta padasta -kirjaa on myyty jo yli 20 000 kappaletta Suomessa. Kirjan uusin painos ilmestyi 2021.
Yksi kirjan suosituimmista resepteistä on teoksen luoneen ruokatoimittaja Outi Tuomivaaran (o.s. Väisänen) mukaan lihapullaohje. Nämä Outin timjamilihapullat ovat keränneet kiitosta ja ylistystä sosiaalisessa mediassa.
– Kyselin jokin aika sitten teidän lasten lempiruokia, ja ylläri, lihapullat olivat kärjessä heti makaronilaatikon jälkeen. Nämä timjamilihapullat ovat pehmeimmät ikinä, sillä taikinaan tulee ranskankermaa. Jos et ole vielä testannut tätä kikkaa, kannattaa! Mausteena on timjamia, joka muuten on lihapullien ykkösmauste, Outi kirjoitti huhtikuussa Samasta padasta -kirjan Instagram-sivuilla.
"Lihapullien koostumus on niin pehmeä, että vauvankin on helppo mutustella niitä"
Vauvaperheissä ja erityisesti sormiruokailijoiden kotona kokataan näitä lihapullia Outin mukaan ahkerasti.
– Olen saanut Instagramin kautta kiitoksia äideiltä. Lihapullien koostumus on niin pehmeä, että vauvankin on helppo mutustella niitä, Outi kertoo MTV:lle.
Timjamilihapulliin käytetään iso 700 gramman pakkaus jauhelihaa, jotta pyörykät eivät pääse loppumaan kesken.
– Tykkään muutenkin kokata ruokaa aina hyvän satsin, että osa jää seuraavan päivän lounaaksi.
Lihapullien lisukkeena tarjoillaan tavallisen perunamuusin sijaan peruna-palsternakkamuusia. Muusiin saa näin Outin mukaan kivaa vaihtelua, kunhan muistaa kypsentää palsternakankin pehmeäksi.
– Jos epäilyttää, tykkääkö lapsi tällaisesta uudenlaisesta muusista, testaa silti. Palsternakka on nimittäin aika makeaa ja yleensä lasten makuun.
Nappaa Outin lihapullaohje: Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka