Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!
Julkaistu
Lihapullat, joita rakastetaan lapsiperheissä! Nämä Samasta padasta -kirjan timjamilihapullat maistuvat koko perheelle. Jätä lihapullataikinasta pois suola, niin pyörykät sopivat myös +6 kk -ikäiselle vauvalle. Myös muusi sopii vauvalle, kun jätät voin ja suolan pois.
Lihapullat
- 700 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 dl kauraranskankermaa (tai tavallista yli 10 kk vauvalle)
- 1 ½ rkl kuivattua timjamia
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- (Lisäksi: 1 valkosipulisuolakurkku)
Palsternakkamuusi
- 500 g palsternakkaa
- 500 g jauhoisia perunoita
- 2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa yli 10 kk vauvalle)
- 30 g voita
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Timjamilihapullat ja palsternakkamuusi:
Lihapullat:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita lihapullien ainekset suolaa lukuun ottamatta tasaiseksi. Ota viidennes taikinasta sivuun vauvalle. Sekoita suola loppu taikinaan.
- Muotoile taikinoista noin 20 lihapullaa kostutetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä vauvan pullista pienempiä tai pötkylöitä, niin erotat ne. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa pullat muusin kanssa. Kuutioi suolakurkkua päälle.
Vinkki! Voit paistaa pullat paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, niin saat erityisen maukkaan pinnan.
Palsternakkamuusi:
- Laita puoli kattilallista vettä kuumenemaan. Kuori palsternakka ja perunat ja paloittele ne kattilaan reiluiksi paloiksi. Kaada vettä pois niin, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Kaada keitinvesi talteen. Lisää kaurakerma kattilaan. Muusaa kasvikset sähkövatkaimella tai survimella ja ohenna keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
- Ota osa muusista sivuun vauvalle. Voit pakastaa muusia. Mausta loppu voilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi voisilmän kanssa.
Vinkki! Kokeile muusia porkkanasta, mukulaselleristä tai bataatista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno