Keittiömestari Erkki Norros on kehitellyt Ravintola Teatterin vuoden 2023 vappumenun.
– Pyrimme käyttämään kausituotteita. Meillä on parsaa ja korvasieniä. Kun puhutaan keväästä ja toukokuusta, niin parsaa on menut ja kaupan hyllyt täynnä.
Norroksen mukaan lohi kuuluu aina vappupöytään, niin kuin joulupöytäänkin.
MTV Uutiset Live pääsi maistelemaan Ravintola Teatterin vappumenun toista alkuruokaa, joka on lohiceviche nokkoskreemillä.
– Sitten on Ahlbergin tilalta kukkaa ja korianteria ja lisäksi retiisiä ja lohenmätiä. Siinä on pyritty kiteyttämään kevättä lautaselle ja se toimii kuplajuoman kanssa, Norros avaa.
Alkuruoka on raikas, mutta rasvaisen kalan myötä myös ruokainen.
Laatu korvaa määrän
Ravintoloissa tarjoiltavien vappuruokien laatu on Norroksen mukaan parantunut todella paljon vuosien myötä. Nakit ja perunasalaatti ovat historiaa.
– Vaatimustaso on todella kova. Kun hinnat nousevat, niin ravintoloiden pitää pystyä myös toteuttamaan ja tuottamaan rahalle vastinetta.
Kuohuviinit ja erityisesti shamppanja ovat vapun kestosuosikkeja.
– Ennen se oli pullo kuohuviiniä, nyt se on kaksi lasia shamppanjaa. Laatu korvaa määrän.
Raaka-aineiden hintojen nousu näkyy myös Ravintola Teatterissa.
– Hintojen noustaminen on ollut ihan välttämätöntä. Tottakai pyrimme enemmän tekemään itse ja työstämään halvoista raaka-aineista hyviä tuotteita.
– Hyvä esimerkki on nokkonen, joka tuossa alkuruoassa oli. Monesti se jää metsään tallottavaksi.
Ravintola Teatterin vappuillallisen menu kokonaisuudessaan:
Alkuruokana toimii grillattu parsaa Hollandaise, mallascrumble ja versosalaatti.
Vaihtoehtoisesti tarjolla on lohiceviche, nokkoskreemiä, retiisiä, korianteria ja lohenmätiä.
Pääruokana on grillattua taimenta, korvasienimuhennosta, puikulakrokettia ja pikkelöityä kukkakaalia.
Vaihtoehtoinen pääruoka on on paistettua poron ulkofileetä, porkkanapyreetä, grillattua porkkanaa ja bordelaisekastiketta.
Jälkiruoaksi tarjoillaan pavlovaa, metsämansikkajäätelöä ja sitruunakreemiä.
Vaihtoehtoisesti tarjolla on maitosuklaapannacotta, rapeaa spelttiä ja ricottajäätelöä.