Mansikat syödään usein tuoreena, mutta tutuista, kesäisistä marjoista paistuu myös uunissa erityisen herkullinen jälkiruoka.
Jos mansikat eivät ole enää aivan parhaimmillaan, voi niistä loihtia uunissa herkkua. Allt om Mat -sivuston reseptillä hieman nuutuneetkin mansikat muuttuvat uskomattoman herkulliseksi jälkiruoaksi.
Uunissa paistetut mansikat
kuudelle
1 litra mansikoita
1 vaniljatanko
puolikas sitruuna
0,5 dl sokeria
Lisäksi:
vispattua kermaa ja vaniljajäätelöä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Perkaa mansikat ja asettele ne uuninkestävään vuokaan.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet ja ripottele ne uunivuokaan mansikoiden joukkoon. Puolita sitruuna ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Kaada mehu mansikoiden pinnalle ja ripottele marjojen pinnalle lopuksi sokeri.
Paista mansikoita uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile mansikat vispatun kerman ja vaniljajäätelön kanssa.
Katso videolta, kuinka mansikoiden perkaaminen onnistuu helposti pillin avulla!
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähde: Allt om Mat